Limba română, întrebare adresată de deveya5266, 8 ani în urmă

rezumat micul print , original va rog , nu luat de pe internet !!! dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de onesciuceric
0

"Micul Prinț" este un roman al scriitorului și aviatorului francez Antoine de Saint-Exupéry.

Povestea începe pe Pământ, cu naratorul - un pilot prăbușit în deșertul Sahara, care încearcă din răsputeri să-și repare avionul distrus. Într-o zi, un băiețel, îmbrăcat ciudat, apare de nicăieri și insistă ca pilotul să-i deseneze o oaie. Pilotul se supune acestei cereri ciudate, ceea ce îl determină pe pilot să afle mai multe despre Micul Prinț și despre locul de unde provine.

Pilotul află că micul prinț vine de pe o planetă mică pe o numește Asteroid 325, dar pe care oamenii de pe Pământ o numesc Asteroidul B-612. Micul prinț a avut mare grijă de această planetă, împiedicând orice semințe rele să crească și asigurându-se că nu a fost niciodată invadată de baobabi. Într-o zi, pe planetă a răsărit un trandafir misterios, iar micul prinț s-a îndrăgostit de el. Dar când, într-o zi, l-a prins pe trandafir cu o minciună, a decis că nu mai poate avea încredere în el. S-a simțit singur și a decis să plece. În ciuda unei împăcări de ultim moment cu trandafirul, prințul a pornit să exploreze alte planete și să-și vindece singurătatea.

În timpul călătoriei, ne spune naratorul, micul prinț trece pe lângă asteroizi vecini și întâlnește pentru prima dată lumea ciudată și îngustă a oamenilor mari. Pe primele șase planete pe care micul prinț le vizitează, el întâlnește un rege, un om vanitos, un bețiv, un om de afaceri, un lampagiu și un geograf, toți trăind singuri și fiind prea consumați de ocupațiile pe care și le-au ales. Acest comportament ciudat îl amuză și îl tulbură în același timp pe micul prinț. El nu înțelege nevoia lor de a da ordine oamenilor, de a fi admirați și de a deține totul. Cu excepția felcerului, a cărui fidelitate tenace o admiră, micul prinț nu are o părere prea bună despre adulții pe care îi vizitează și nu învață nimic util. Cu toate acestea, învață de la geograf că florile nu durează o veșnicie și începe să-i fie dor de trandafirul pe care l-a lăsat în urmă...

Alte întrebări interesante