Limba română, întrebare adresată de zzgirl, 8 ani în urmă

Rezumat pentru Olguța și un bunic de milioane

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
63

Olguța și un bunic de milioane – operă ce îi aparține lui Alex Moldovan, aduce în atenția cititorului o frumoasă poveste destinată copiilor.

Această poveste o are în rolul principal pe Olguța, o fetiță isteață de 12 ani. Deși stă la Cluj, se pare că este nevoită să plece, alături de mătușa sa Nina, pe care nici nu o cunoaște bine. Nina este însoțită de Victor și Maximilian. Nina este, în fapt, sora tatălui Olguței. Plecarea Olguței este necesară fiindcă mama sa trebuie să se opereze, iar tatăl Olguței este plecat peste hotare.

Despre Olguța știm că are un bunic bogat, însă Olguța nu îl cunoaște îndeaproape întrucât bunicul său patern nu păstrează legătura cu familia sa. Totuși, el are dorința de a-și vedea nepoata – pe Olguța. Dorința bunicului nu este primită cu mare drag de către Olguța, însă contextul ne arată că Olguța nu are de ales decât să se adapteze situației în care se află. Dar înainte de a o cunoaște, bunicul Olguței o supune la un test – test menit să arate dacă Olguța este demnă să-i fie nepoată sau nu. Olguța trece testul, iar bunicul său patern îi oferă pe nume casa sa.

Cu ocazia zilei sale de naștere, Olguța primește o mașină de scris, pe care o folosește pentru a nota amintirile frumoase pe care le are alături de familie, dar și alături de prieteni.

Un singur sfârșit de săptămână este de ajuns pentru a da viața Olguței peste cap, care descoperă lucruri neștiute despre familia sa.

Atunci când avem de redactat un rezumat, este bine să luăm în considerare câteva aspecte care vor contribui la obținerea unui rezumat de succes. Așadar:

- Folosim timpul prezent în tot rezumatul.

- Nu folosim citate din opera dată spre analiză.

- Ne asigurăm că am respectat normele de scriere corectă.

Despre rezumat poți afla mai multe informații utile și aici: https://brainly.ro/tema/987328

Spor la teme!

#SPJ5

Alte întrebări interesante