Limba română, întrebare adresată de MaryFefy59, 8 ani în urmă

Rezumat pentru singur pe lume.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rafyy12
15

Răspuns:

Povestea "singur pe lume" de Hector Malot, este despre Remi, un copil care nu avea e nimeni.

Într-o zi, un domn cu numele de Barberin a găsit un bebeluș, pe care l-a luat în grija sa. După un timp, nemaiavând bani să îl întrețină, l-a vândut lui Vitalis, un om care mergea din oraș în oraș și își câștiga pâinea datorită spectacolelor pe care le dădea cu animalele sale bine dresate. Cu el a călătorit mult timp, până când Vitalis a ajuns în închisoare. Atunci, Remi, a început să dea reprezentații cu harpa la care învățase să cânte. A cunoscut-o pe doamna Milligan și pe copilul bolnăvicios al acesteia, Arthur, alături de care a rămas până când Vitalis s-a întors din închisoare.

Remi a dus o viață grea. Avea ce să mănânce, avea un loc unde să doarmă, dar nu avea iubirea unei familii adevărate de care avea atâta nevoie. În copilăria sa a trebuit să se despartă de toți cei care îi erau dragi. În cele din urmă, Remi a avut norocul să-și regăsească familia (doamna Milligan și Arthur), de unde fusese răpit.

Mi-a plăcut faptul că Remi a depășit cu bine toate dificultățile prin care a trecut și a reîntâlnit ceea ce își dorea mai mult: familia. „Singur pe lume” este una dintre cele mai frumoase cărți ale copilăriei!

Alte întrebări interesante