Limba română, întrebare adresată de nicochiorescu, 8 ani în urmă

rezumat ,,Popa tanda''​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 3lynss
76

Răspuns:

•În urma unui scandal patriarhic, Părintele Trandafir a fost mutat într-un alt sat, pe numele său "Sărăceni", fiind nevoit să slujească acolo.

•Ajuns acolo, Părintele Trandafir s-a găsit dezamăgit de modul în care era dezvoltat orașul, lovindu-se de dezinteresul sătenilor. Așadar, părintele nostru dorește să-i determine pe sătenii săi la schimbare.

•Mai întâi, încearcă să îi schimbe ajutându-se de "vorba bună", sfătuindu-i și dându-le povață, însă în zadar: sătenii nu-i dădură ascultare.

•Apoi, Părintele Trandafir a crezut că acești săteni nu pot fi treziți la realitate decât prin ocărâre, deci a apelat la această alternativă, începând să-i cicălească, să-i jignească și să-i facă de râs, iar sătenii, stupefiați, l-au poreclit pe părinte "Popa Tanda", pentru că acesta umbla prin sat și "isi bătea gura de pomană".

•Lipsit de ultima urmă de speranță, Popa Tanda a avut un moment de revelație, realizând că nu-i poate motiva pe săteni să schimbe ceva în traiul lor decât prin propriul său exemplu: așadar, părintele, în fiecare zi, avea să facă modificări în structura casei lui, astfel încât, sătenii s-au motivat și au început, la rândul lor, să facă schimbări majore caselor lor, fiecare în parte, sătucul prinzând ușor, ușor, viață.

•Acum, Popa Tanda s-a ales cu un sătuc în care îi e mai mare dragul să slujească, și cu o lecție de viață valoroasă.

✨Sper că te-am ajutat! Coroniță?✨


aposticastefan99: taci drecu
aposticastefan99: ma lasi
3lynss: Te-aș fi lăsat demult, de n-ai fi continuat să jonglezi cu vorbe fără de sens. În orice caz, ciao! Mă retrag..ღ
mariatuca508: ce aveti frate ? va certati din cauza unei teme...
mariatuca508: btw mersi , raspunsul asta chiar m-a ajutat cu tema mea! te pup
mariatuca508: fara *cu tema mea* am formulat gresit scuze
3lynss: Știu, cele de mai sus sunt poluare vizuală și emoțională pot spune, dar orgoliul m-a împiedicat din a trece cu vederea peste acea critică neconstructivă. Îmi cer scuze.
3lynss: În orice caz, cu plăcere! ✨
LeErik: Ok ms
3lynss: ✨..
Alte întrebări interesante