Limba română, întrebare adresată de Vara2019, 9 ani în urmă

Rezumat ,, Povestea unui omuleț de clasa a patra" sau ,,Dosarul unei vacanțe de groaze" .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ema0g0
120
Povestea unui omulet de clasa a IV-a se bazeaza pe un baietel pe nume Peter. El primeste o broasca testoasa, Picurici, iar fratele sau mai mic, Coltunas incearca mereu sa i-o ia, si adesea intra in camera lui Peter. Odata, dupa ce Peter a lucrat cu prietenii sai la un afis, o tema importanta pentru scoala, copilul intra la el si ii distruge munca. Peter se supara foarte tare, se cearta, dar cum parintii il iubeau mai mult pe cel mic( cel putin asa credea Peter) trec peste aceasta fapta de parca nu s-ar fi intamplat. Totul pune capac atunci cand rasfatatul cel mic ii inghite testoasa, iar colac peste pupaza, Peter urmeaza sa aiba grija de Coltunas, merg in parc iar Coltunas cade si isi sparge cativa dinti, iar mama lui da vina pe Peter. 
Coltunas face multe alte prostii, ba chiar ameninta chiar si locul de munca al tatalui sau intr-o vizita pentru afaceri, cand baietelul se comporta necuvantator, iar la lucru la tatal lor, din nou baiatul se baga in seama,desi de data asta e de bine pentru tata, dar nu si pentru Peter: Peter trebuia sa joace intr-o reclama la o trotineta, dar Coltunas ii ia locul punandu-se si mai rau cu fratele mai mare. Mereu ramane nepedepsit, ba chiar i se fac toate poftele, fiindu-i organizata si ziua de nastere, pe care o petrece cu cativa prieteni din bloc, desi se ajunge la stricarea ei, caci un prieten mai dolofan, mananca prea mult tort, si vomita prin casa; un altul mai zburdalnic darama obiectele, si asa petrecerea e ruinata dupa doua ore de joaca, ce le-ar fi fost oricum suficiente copiilor.
Povestea se incheie cand mama baietilor il vede gelos pe Peter, si discuta cu el, incurajand-ul ca e iubit la fel cum e Coltunas, dar acesta era mai mic si necesita mai multa atentie.

Pe cealalta nu am citit-o, dar sper ca oricum te-am ajutat!

Vara2019: nu e nimic dacă nu ai citit-o , măcar m-ai ajutat cu ceva
Ema0g0: Cu placere
Alte întrebări interesante