Limba română, întrebare adresată de patrick9013, 7 ani în urmă

Rezumat prizonierul nu foarte lung va rog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna! Te voi ajuta fiindca am citit aceasta carte care m-a impresinat profund!

O sa iti fac o scurta recenzie a romanului

- Personajul principal al cartii este, Yanek, un baiatel evreu care trece prin cele mai cumplite tragedii ce se pot intampla unui copil de varsta lui. Semnificatia titlului este clara, avand in vedere ca actiunea romanului se petrece intr-un lagar de concentrare.

- Desi este doar un pusti, principala sa insusire este speranta ca va trece cu bine de acest cosmar in care se afla; de asemenea taria de caracter, perseverenta de care da dovada atunci cand este torturat si muncit pana la epuizare.

Roman este bazat pe povestea adevărată a lui Ruth și a lui Jack Gruener. Autorul a dedicat de fapt romanul eroului principal Yanek, care au trăit un adevărat coșmar în timpul celui de-al doilea război mondial.

”Numele” ( de fapt un număr tatuat ) pe care l-a purtat Yanek Gruener, un băiețel evreu care se trezește dintr-o dată la mila naziștilor, smuls cu brutalitate din copilăria fericită pe care o are în Cracovia, este B-30879 (B de la Birkenau, iar numarul fiind cel de prizonier).

Romanul te poartă într-o lume infernală, practic un iad pe care acest copil devenit dintr-o dată un mic ”adult”, prin care trece alături de alți prizonieri, prin zece lagăre de concentrare în care a fost înfometat, torturat și pus să muncească până la epuizar , avâd deviza SUPRAVIEȚUIRE!!!! – nu a uitat niciodată cine este, de unde vine, nepierzându-și speranța și voința.

- Ce am invatat din acest roman? - Razboiul este cumplit si pentru un adult, dar pentru un copil este un cosmar de nedescris! Nu cred ca as fi putut rezista atat de mult, la fel cum a facut-o Yanek sau privesc acest copil, din punctul de veddere al altui copil care habar nu are ce inseamna RAZBOI!

- O recomand cu caldura  nu doar pentru a afala date istorice sau relatari importatnte despre cel de-al doilea razboi mondial, cat mai ales pentru descrierea tuturor framantarilor, trairilor, emotiilor prin care trece un copil care este nevoit sa SUPRAVIETUIASCA! ( si nu ma refer la modul in care se desfasoara astazi acele concursuri de Surviver!)

Sper sa iti fie de folos!

Explicație:


Komisarul: Daca ti se pare scris prea mult, alege doar ceea cecrezi ca este esential!
patrick9013: Multumesc frumos
Komisarul: Cu placere!
miamiha63: bună seara komisarul
miamiha63: am și eu nevoie urgent pana mâine dimineață la ex la romana
miamiha63: este întrebarea pusa
Alte întrebări interesante