Limba română, întrebare adresată de Deemo4LifeDaria, 8 ani în urmă

rezumat scurt (cam 9-10 rânduri) pentru cartea coraline de neil gaiman.
urgent, dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de doruhorotan
43

Coraline este personajul principal al cărtii , o fetiță care adoră să exploreze totul în jurul ei.

Coraline împreună cu părinții  ei se mută într-o casă nouă unde  mai locuiesc și alțe persoane,  cum  sunt  cele două domnișoare bătrâne, domnișoara Spink și domnișoara Forcible, care împărțeau apartamentul lor cu mai mulți terrieri scoțieni, iar deasupra apartamentului Coralinei locuia un batranel despre care se credea că este nebun. .

Într-o zi din cauza ploii, Coraline nu poate ieși afară să exploreze împrejurimile și este sătulă doar de jucariile și cărțile sale. Tatăl ei îi dă ideea de a explora apartamentul și astfel descoperă o ușă veche, dar în spatele careia nu se aflau decât niște cărămizi.

După un timp, deoarece vremea rămăsese la fel de ploiasă, iar parinții ei erau foarte ocupați și nu se jucau cu ea ,Coraline mai încearcă încă o dată uța misterioasă și descoperă că zidul de caramidă a dispărut.  

Pășind dincolo de ușă descoperă un loc nou, dar totodată foarte asemănător cu noua ei locuință din lumea reala. La fel sunt și personajele pe care le găsește acolo și pe care le recunoaște ca fiind o altă mamă și un alt tată, o altă domniăoară Spink și o altă domnișoară Forcible, singura diferență este că aceste persoane au în loc de ochi nasturi, iar noua mamă a Coralinei vrea să ii pună și ei ochi-nasturi și vror ca ea să rămană cu ei.

Coraline nu dorește să aibă nasturi în locul ochilor, așa că se folosește de toată inteligența și de tot curajul ei pentru a se întoarce la adevărața ei familie, lucru ce se va și întâmpla.

Alte întrebări interesante