Limba română, întrebare adresată de gabi3492, 8 ani în urmă

rezumat suflețelul învață plss carte : recreația mare ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diana22126
4

Ionel le cere celor din jurul său să facă liniște, atunci când învață. Deși îi este greu să pășească fără zgomot, bunica acestuia îl apreciază pe băiat pentru conștiinciozitatea sa și se străduiește să-i ofere liniște. Bunica îl și compătimeste, observând că Ionel nu poate face nimic fără a avea cărțile alături, în timp ce alți copii sunt obligați să citească.

Când îl roagă să cumpere pâine, Ionel, care nu se oprește din lecturat, îi răspunde răutăcios și îi arată o carte groasă de istorie.

Oferindu-se să-l ajute cu temele, băiatul profită de bunăvoința bunicii și îi cere să-i transcrie o lecție, mai apoi să-i deseneze o hartă.

Întorcându-se de la școală, Ionel își învinovățeste bunica pentru nota 4 primită la geografie și îi cere să refacă harta. Bunica se apuca de lucru, în timp ce băiatul se relaxează, citind.

La un moment dat, cartea îi scapă din mana, rostogolindu-se până lângă bunica sa care o ridică de pe covor și începe a o răsfoi. Îngrozită, aceasta descoperă că în spatele coperții, în locul zologiei, al matematicii sau al geografiei se ascundeau de fapt cărți de povești cu pirați și infractori.

Bunica le aruncă în foc, sub privirile consternate ale băiatul și, privindu-l cu asprime, îl trimite pe acesta după lemne.


mariavasilescu10: un rezumat foarte bun! mulțumesc!
Alte întrebări interesante