Limba română, întrebare adresată de LookAtThisDUUUD, 8 ani în urmă

Rezumatul cartii Harry Potter si Copilul Blestemat.
Va rog un rezumat calitativ si se poate putin mai lung.
Dau Coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Estela00
104
Harry Potter și Copilul Blestemat este o continuare neoficială, scrisă sub forma unei piese de teatru, a seriei de romane ,,Harry Potter”. Personajele principale ale cărții sunt descendenții personajelor mult iubite ale seriei de romane. Cele două personaje principale sunt Albus Severus Potter (fiul lui Harry James Potter și Ginny Weasley) și Scorpius Malfoy (fiul lui Draco Malfoy și Astoria Greengrass).
Cartea începe cu scena plecării copiilor la Hogwarts, școala de magie. Aceștia sunt în gară, în peronul 9 și trei sferturi, conduși de către părinți spre tren. În tren, Albus și Scorpius se împrietenesc. Scorpius este plin de tristețe deoarece este evitat de toți ceilalți elevi, crezând că este fiul lui Voldemort, unul dintre cei mai mari vrăjitori practicanți de magie neagră. În ciuda tuturor zvonurilor, cei doi se împrietenesc.
Trenul ajunge la Hogwarts iar sortarea membrilor în case începe. Scorpius este, evident, sortat în casa viperinilor, o casă cunoscută pentru magie neagră, viclenie și pentru vrăjitorii cu sânge-pur. Albus se așteaptă să fie sortat în casa Cercetașilor, casa celor curajoși și viteji, având în vedere faptul că ambii săi părinți au fost sortați în acea casă. În ciuda speranțelor sale, Albus a fost sortat în casa viperinilor.
Cursurile încep. La ora de zbor pe mătură, toți elevii reușesc să zboare pe mături în afară de Albus. Acesta este mirat de faptul că nu poate zbura pe mătură, având în vedere că cei doi părinți au fost amândoi legende în istoria vâj-hațului, un sport practicat pe mături.
Timpul zboară și ne aflăm la începutul anului al doilea la Hogwarts. Personajele se află iarăși în gară. Albus este trist deoarece ceilalți colegi îl tachinează pentru că nu seamănă deloc cu tatăl său, considerându-l o dezamăgire. Trenul pornește și elevii ajung iarăși la școală. Rose Granger-Weasley, verișoara lui Albus, este primită în echipa de Vâj-haț iar vorbele despre Albus și Scorpius nu au încetat.
Acțiunea se deplasează iarăși către peronul 9 și trei sferturi. Aflăm faptul că Astoria, mama lui Scorpius a decedat. La școală, sora mai mică a lui Albus este selectată în casa cercetașilor, ceea ce îl rușinează pe Albus și mai tare. Între timp la ministerul magiei aflăm că mai există un girotimp. Girotimpul este o clepsidră care când este învârtită duce persoana în timp. Aflăm din discuția lui Harry Potter cu Amos Diggory că este știută existența unui girotimp. Amos își dorește să folosească girotimpul pentru a-și readuce fiul la viață, însă Harry nu este de acord.
Harry se hotărăște să le dăruiască celor 3 copii ai săi ceva. Fiul cel mare primește o mantie de invizibilitate, Lily primește o pereche de aripi de zână iar Albus primește o pătură veche pe care a purtat-o când a fost dat familiei Dursley. Cei doi pornesc o ceartă.
Pentru a patra oară, acțiunea se petrece în peron. Cei doi urcă în tren, ca de obicei, însă Albus are un plan. Cei doi sar din trenul în mișcare și pornesc către azilul de bătrâni pentru a-l căuta pe Amos. Cei doi hotărăsc să meargă la minister pentru a lua girotimpul din biroul lui Hermione. Beau polipoțiune, o poțiune care te face să iei trupul altcuiva, și reușesc să ia girotimpul cu ajutorul lui Delphi, cea care avea grijă de Amos.
Delphi îi învață pe cei doi diferite vrăji de care vor avea nevoie în aventura lor. Cei trei ajung la școală și încep să învârtă girotimpul. Călătoresc în timpul în care Cedric, fiul lui Amos, a fost ucis, în timpul turneului celor trei vrăjitori. Aceștia îi distrug proba lui Cedric folosind magie, dar apoi călătoresc înapoi în viitor, atingând limita timpului de călătorie. Aceștia îi întâlnesc pe Harry și Ginny, curioși dacă au reușit să rezolve ceva. Se pare că Cedric este tot mort, Ron s-a căsătorit cu Padma, nu cu Hermione, iar Albus a fost repartizat în casa cercetașilor. Cu toate acestea, i-a fost interzis să se mai vadă cu Scorpius. După mult timp, cei doi au reușit să se reunească și au mers în lacul școlii Hogwarts pentru a se întoarce a doua oară în timp, către a doua probă a concursului. Cei doi îl elimină pe Cedric din a doua probă.
Cei doi se întorc în viitor, însă Albus nu poate fi găsit. Umbridge, fosta directoare a școlii, se apropie de Scorpius și îl ceartă deoarece se află în lac. Nedumerit, Scorpius află că Harry Potter a fost ucis în urmă cu mai mult de 20 de ani, Voldemort fiind în viață și ea fiind directoarea școlii.

*CONTINUAREA O LAS ÎN COMENTARII DIN CAUZA LIMITEI DE 5000 DE CARACTERE*


Estela00: Scorpius află că școala a devenit foarte sinistră. Vrăjitorii care nu au sânge puri nu sunt primiți și sunt închiși și torturați. Voldemort este la putere iar Cedric este un devorator al morții, fidel lui Voldemort.Scorpius merge la Hermione și la Severus Snape, doi dintre profesori, pentru a le cere ajutorul. Le povestește tot ce a pățit, cum a călătorit în timp și tot ce a făcut.Hermione merge în timp cu ajutorul girotimpului.
Estela00: Îl oprește pe Albus din a-l sabota pe Cedric și se întoarce în viitor, dar nimic nu este rezolvat. Dementorii îi atacă pe Hermione și Ron iar Scorpius și Snape pleacă grăbiți.Scorpius ia girotimpul și pleacă în timp către a doua probă. Reușește să oprească sabotajul lui Cedric și se întoarce în prezent. Totul revine la normal și Albus iese și el la suprafață.Părinții și McGonagall, directoarea școlii, îi iau pe cei doi la răspundere. Cei doi le povestesc tot, fiind certați de părinți
Estela00: Băieții se duc la Delphi și îi povestesc tot. Delphi este foarte încântată de ideea că Voldemort era la putere în lumea schimbată de Scorpius. Aceasta le arată tatuajul ei cu un Augureu. Cei doi află că Delphi este fiica lui Voldemort. Îi duce pe cei doi pe stadionul de Vâj-haț și se pregătește să îi trimită în timp către a treia probă, pentru a-l salva pe Cedric și a readuce la viață lumea întunecată văzută de Scorpius în care Voldemort domnea.
Estela00: Delphi distruge girotimpul și îi lasă pe cei doi în trecut.Între timp, părinții află ce s-a întâmplat și se hotărăsc să meargă în timp pentru a salva lumea vrăjitorească, însă nu au idee cum.Băieții găsesc pătura dăruită lui Albus de către tatăl său. Decid să ardă cuvinte pe ea pentru a-i transmite un mesaj lui Harry.Harry și ceilalți părinți merg la peștera lui Godric, unde scria în mesajul lui Albus, și folosesc girotimpul pentru a merge în timp.
Estela00: Cei doi băieți și părinții lor se reunesc.Aflăm că Delphi a călătorit în timp spre ziua în care părinții lui Harry Potter au fost uciși pentru a vorbi cu tatăl ei, Voldemort. Între timp, băieții și părinții lor privesc la geam, așteptând momentul. Harry decide să se transforme în Voldemort cu ajutorul PoliPoțiunii și să o ucidă alături de prietenii săi. Planul merge la început dar Harry începe să se transforme înapoi iar Delphi începe un duel cu el.Harry reușește să o arunce pe Delphi.
Richard76: :(
Estela00: Între timp, Voldemort cel real apare și urmează să îi ucidă părinții lui Harry. Toți privesc neputincioși momentul.Toți se întorc în prezent. Ne este prezentat anul școlar al celor doi băieți care sunt într-un final fericiți. Cartea se termină cu o scenă emoționantă între Harry și Albus, care se înțeleg bine în sfârșit.
Alte întrebări interesante