Limba română, întrebare adresată de okk10, 8 ani în urmă

Rezumatul cartii "Un an haihui" Imi trebuie repede, Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anambucur345678
3

Buna,  

Numai că doamna aceasta o cunoaște de-a fir a păr pe nepoata ei. Are „ochi la inimă“ și, după cum se vede, o îndrăgește nespus, chiar dacă nu arată asta prin cuvinte sau îmbrățișări. Vorbesc destul faptele ei. Deși e nouă în orășel, toată lumea știe deja cine este Mary Alice. Și oricum nu apucă să piardă vremea. Bunica o înscrie la școală de cum sosește cu trenul. Sunt peste tot împreună tot timpul și devin partenere în toate năzdrăvăniile – capul răutăților e mereu bunica, ea e mai rebelă decât orice adolescentă. O ajută să le strice schemele răutăcioase ale unor adolescenți obraznici care pun lumea în pericol de Halloween, merg în „căutare“ de nuci acasă la Moș Nyquist, noaptea, muncește cot la cot cu ea când își face datoria patriotică de a coace delicioasele ei tarte cu cireșe în schimbul găzduirii petrecerii Fiicelor Revoluției la bunica acasă, merg la vânătoare de vulpi și multe altele.

Bunica se înarmează cu ce prinde. Uneori te poate ademeni și cu un borcan de dulceață și un pahar cu lapte și i-ai căzut în plasă. Sfoară, sârmă, clei, dar, mai ales, cu slăbiciunile oricui subestimează puterea inteligenței. E și harnică și descurcăreață și are grijă să nu îi lipsească nimic. „Era ca o veveriță enormă, cu coadă stufoasă și șorț, care aduna mâncare pentru iarnă.“

Bătrâna are tot felul de activități. Le pune la punct pe mândrele cucoane din orășel, ba chiar se ocupă de viața unui artist nou-venit în oraș și a unei profesoare din localitate.

De-a lungul acestor escapade descoperim inima caldă, frumoasă, bine intenționată și bună ca o prăjitură făcută în casă a doamnei Dowdel. Răufăcătorii nu se pun cu ea – nici măcar bancherul orașului –, iar bunicuța știe să aibă grijă de prietenii ei și de cei mai slabi, de care se profită adeseori. Este interesant și ce înseamnă prietenia pentru ea. De pildă, domnișoara Effie Wilcox era „fie cea mai bună prietenă a bunicii, fie cea mai mare dușmancă, în funcție de zi“. Oricum, pentru înverșunata doamnă să piardă o bătălie nu este niciodată o opțiune.

Ai să râzi zdravăn, o să stai cu inima încremenită să vezi ce se mai întâmplă după ce dai pagina și vei afla ce interesantă poate fi viața la țară. Fiecare capitol, ca o povestire scurtă cu personaje pline de viață și caractere puternice, aduce noi aventuri. Singurul lucru trist e că anul haihui are doar douăsprezece luni.

Alte întrebări interesante