Limba română, întrebare adresată de irinamerauta, 8 ani în urmă

Rezumatul la cartea "Razboiul care m a invatat sa traiesc" de Kimberly Brubaker Bradley. Va rog, mai detaliat ca sa pot intelege ce se intampla in carte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hawky
17
Acțiunea romanului se desfășoară în Londra în timpul celui de-al doilea Război Mondial iar personajul principal este o fată pe nume Ada care s-a născut cu probleme majore la unul dintre picioarele ei . mama Adei era foarte dură cu aceasta .Nu o lăsa să iasă afară nici măcar să stea la geam și aproape de fiecare dată o bătea până la sânge .
Într-o zi ea și fratele ei, Jamie, s-au decis să plece de acasă deoarece nu mai puteau suporta suferința și tratamentul aplicat de mama lor. Copiii au luat trenul și întâmplarea a făcut să fie îndrumați spre o bătrână pe nume Susan Smith. Inițial femeia nu i-a vrut, însă apoi s-a adaptat cu ei și a început să ii iubească foarte tare. Acolo și-au petrecut prin iarna împreună, iar Ada a primit primul ei cadou de Crăciun. Bătrâna s-a preocupat de piciorul fetiței și s-a dus la cei mai buni medici ca s-o ajute . Ada s-a împrietenit foarte bine cu untișor, calul femei și a început să călărească. Ea a învățat foarte repede acest sport, singură.
Între timp mama copiilor a aflat ce s-a întâmplat și a venit la casa bătrânei pentru a-i cere copiii înapoi. Ada și Jammie nu au vrut, dar femeia i-a luat forțat .
După ceva timp, bombardamentele lui Hitler au inundat Londra, iar copiii au ajuns din nou la Susan Smith.
Au fost foarte fericiți însă și trist în același timp deoarece bombardamentele le-au distrus casa și acum nu mai avea unde să locuiască.

Acesta este rezumatul acestei cărți. Dacă vrei și ai nevoie de mai multe informații trebuie să citești a doua carte, adică RĂZBOIUL CARE M-A ÎNVĂȚAT SA TRĂIESC. Eu acum îl citesc.

Îmi pare rău dacă sunt greșeli de ortografie dar am scris repede.

Spor la scris și sper că te-am ajutat! Coroana?

hawky: Coroana?
irinamerauta: Pai asta e povestirea cartii "Razboiul care MI A SALVAT VIATA" si ce caut eu e rezumatul cartii "Razboiul care m a invatat sa traiesc"
hawky: Asta nu e povestire. E rezumat. Eu ți-am scris de războiul care m-a învățat sa trăiesc ca sa știi care e continuarea cărții. Și eu nu inteleg de ce re comporți răutăcios cu mine
irinamerauta: nu ma comport răutăcios, doar am zis ca tu ai facut rezumatul la prima carte, Razboiul care mi a salvat viata, iar eu cautam Rezumatul la Razboiul care m a invatat sa traiesc. sunt 2 carti, din cate am auzit, a doua e continuarea la prima. si ce ai scris tu e rezumatul primei carti, Razboiul care mi a salvat viata
hawky: Am inteles acum! O sa ți-l scriu mai târziu
daianapetrica73: hei pana la urma ii razboiul care m-a invatat sa traiesc..
irinamerauta: atunci care e diferenta dintre prima carte si a doua?
Alte întrebări interesante