Limba română, întrebare adresată de buiarazvan2, 7 ani în urmă

rezumatul la perla din bengal,va rog dau coroana dacă răspunde cineva în 1 źi​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofroneadumitrel
1

Rezumatul perlelor

Novela are loc într-un sat îndepărtat de pe litoral, unde locuiește o familie tânără de trei persoane: Kino, Juana și fiul lor mic, Coyotito. Deși sunt săraci, familia duce o viață relativ fericită până când într-o zi, Coyotito este mușcat de un scorpion și viața lui este amenințată. Părinții lui îl duc la medic; cu toate acestea, sunt respinși pentru că nu au plată pentru tratamentul său. Pentru a remedia acest lucru, tatăl său Kino le scoate canoe în căutarea unei perle pe care să o vândă pentru a-i plăti medicului.

Acasă, Juana se roagă ca soțul ei să găsească o perlă mai mare decât oricare alta și să i se răspundă rugăciunilor. Kino găsește o perlă atât de mare încât atrage atenția tuturor sătenilor. Cu această mare perlă începe să viseze și să se laude cu ce va face cu banii. În cele din urmă, medicul se întoarce și îl tratează pe Coyotito și spune că se va întoarce într-o oră. Între timp, Coyotito se îmbolnăvește, determinându-l pe Kino să îngroape perla din colțul casei. Când doctorul se întoarce, el poate administra mai multe medicamente pentru a-l ajuta pe Coyotito. Când îl întreabă pe Kino despre perlă, Kino aruncă o privire spre locul secret de înmormântare. Știind că și-a dat poziția, el reîngropează perla sub salteaua de dormit după ce doctorul pleacă. Instinctele lui Kino erau corecte, în noaptea aceea intră un intrus (probabil doctorul) care caută în colț perla și Kino se luptă cu intrusul.

Cazuri și incidente de acest gen devin frecvente, iar fratele lui Kino, Juan Tomas, îl avertizează pe Kino că toți dealerii sunt în hohote pentru a-l supune pe perla. Kino decide astfel că ar trebui să meargă în capitală să vândă perla. Neliniștită de perlă și atenția negativă pe care o aduce familiei, Juana încearcă să fure perla și să o arunce. Când Kino o prinde, o bate tare și o lasă însângerată pe plajă. Când se întoarce acasă, este întâmpinat de un grup de bărbați care încearcă să-i jefuiască perla. În luptă, el aruncă perla, pe care Juana o găsește în timp ce se întoarce spre casă. Văzându-și soțul tulburat de pierderea perlei și așezându-se lângă un om mort, ea îi dă perla înapoi. Temându-se de un pericol și mai mare, Juana îl avertizează pe Kino că acum va fi etichetat ucigaș și că perla este ghinion.

Cei doi decid inevitabil că trebuie să plece. Juana decide să plece acasă pentru a-și aduna lucrurile în timp ce Kino merge să pregătească canoe. Cu toate acestea, fiecare are un dezastru: Kino găsește canoe distrusă, iar Juana constată că casa a fost incendiată. Scăpând îngust, familia se ascunde la casa lui Juan Tomas până când este sigur să plece în capitală pentru a vinde perla.

După ce au trecut zile, cei trei pleacă să călătorească pe munte pentru a ajunge în capitală. Kino își dă seama că sunt urmăriți și se îndreaptă spre o peșteră unde se ascund Juana și Coyotito. Kino încearcă apoi să creeze diversiuni pentru trackere sub formă de trasee false. Când îi găsește în sfârșit, încearcă să-i atace. Totuși, în același moment se aud Coyotito și un foc de armă. După ce Kino îi ucide pe urmăritori și se repede înapoi în peșteră, el află că fiul său a fost împușcat.

Purtându-și copilul mort, ies din munte înapoi în satul lor, unde comunitatea privește în tăcere. Kino ia apoi perla și o aruncă cât de tare poate înapoi în ocean.

Alte întrebări interesante