Limba română, întrebare adresată de daria2323, 8 ani în urmă

Rezumatul la povesti din coplarie doar la partea cu pupaza in 15 randuri
Urgent!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamaria200328
0

Răspuns:

Satul să fie trezit în fiecare zi, cu noaptea în cap, Nică îi puse gând rău unei pupeze care era ceasornicul satului. Pupăza avea cuib între teii din curtea casei lui Moș Andrei, unghiul băiatului. Într-o zi când mama îl trimisese cu de mâncare la țiganii care ii avea la sapă, Nică se gândea să fure pupăza. Se urcă în copac, găsi scorbura, însă nu reușea sa o prindă, decât la întoarcere. A luat pupăza și a ascuns-o în podul casei sale. După ce Mătușa Măriuca și-a dat seama de asta, aceasta ii spuse Smarandei, că Nică a furat pupăza și a plecat la târg să o vândă. Acolo își încerca norocul de a vinde pupăza , însă un bătrân a reușit să îi dea drumul păsării. Pasărea a zburat în tei, și îndată a început sa cânte. După ce pasarea cânta, dimineața, mama lui Nică făcea masa mare și o cheamă pe Mătușa Măriuca împăcându-se, iar Nică scapă fără nicio pedeapsă.

Dacă sunt eventuale greșeli de scriere, îmi pare rău, le corectezi tu. Coroana?

Răspuns de criss1777
0

Satul sa fie trezit cu noapte in cap de o pupaza, Nica se gandeste sa-i pun gând rau unei pupeze ce isi facuse cuibul intre teii la mos Andrei, unchiul acestuia

Intr-o zi cand mama lui il trimite cu mancare pe camp la tiganii pe care ii avea la sapa, acesta se opreste sa fure pupaza. După ce o prinde fuge acasa si o ascunde in pod.

Dupa ce matusa vine acasa la acesta si spune mamei lui, ca Nica a furat pupăză acsta pleaca cu ea la targ, a doua zi de dimineata.

Acolo incerca sa o vanda, dar un mos cu vitica de funie ii da drumul.

Pupaza fuge din nou in tei, iar mama lui Nica face masa mare ca pupaza s-a întors si o cheama pe matusa Mariuca împăcandu-se, iar Nica scapa basma curata.

Alte întrebări interesante