Limba română, întrebare adresată de AndreeaTatu1, 9 ani în urmă

Rezumatul lecției Conferință de Ion.L.Caragiale
Dau 95 de puncte!!!!!
Repede va rog!


Zara21: Adc "Un pedagog de școală nouă"?
AndreeaTatu1: Nu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alin501
2
Conferință
I.L.Caragiale
(rezumat)

Schița începe cu o descriere a unui pedagog pe nume Chigos Rostogon.Acesta ține o coferință despre cât de bine le-a împărțit elevilor gramatica . Însă modul de vorbire al profesorului:acesta pronunța ,,incorect niște grupuri de litere "pedagojic" sau janul (genul)
Într-o altă zi având inspecție în cadrul orelor de clasă ,pedagogul le pune întrebări elevilor pentru a demonstra inspectorului cât de bine sunt pregătiți . El îi striga pe elevi cu apelativele de genul: "mă prostovane " sau "tu ala de acolo".Profesorul afișa o atitudine superioară fața de elevi și se distra pe seama lor când le punea întrebări.
Când ora s-a încheiat inspectorul a lăudat metoda de predare a pedagogului și i-a îndrumat pe elevi să profite de ștința lui. La ora de muzică devizia era:"Muzica ne gâdila urechile".Deși profesorul le vorbea mult despre disciplină , acesta folosea cuvinte ca:
boule,închide gura . De asemenea pedagogul demonstrează ipocrizia prin vorbele sale și felul în care le vorbește părinților bogați față de cei săraci .Ca de obicei I.L.Caragiale demonstrează ipocrizia și prostia omenească prin operele sale.


alin501: Coronița?
alin501: Te rog!
Alte întrebări interesante