Limba română, întrebare adresată de alex5164, 8 ani în urmă

Rezumatul lecturii O calatorie spre centrul pamantului de jules verne (rezumat complet)
Ms

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de seorobicayt
6

În acest roman Jules Verdeș ne descrie neobișnuită expediției a profesorului Otto Lidrnbtock. Inspirata de descoperire unui misterios pergament antic , el se hotărăște și de o calauza pe nume Hans.

Aceștia pătrundă în lumea subterana prin craterul unui Vulcan stins și înaintează tot mai mult spre centru Pamantului. Interiorul plantei l-au văzut pe o lume fantastica, plina de groate, pasaje de trecere, tunelul și puturi. Aceștia fac aceasta coborâre cu foarte multa ușurință, unealta cea mai importanta fiind o lampa mobila.

Cei trei se apropie de centru Pamantului rezolvând foarte multe labirinte dificile. Pe parcursul călătoriei, ei descoperă o imensa mare subterana unde forte magnetice și electrice produc un fel de Aurora boreala care ilumineaza interiorul Planetei Albastre, expediția devenind mult mai fascinanta. Explorând marea subterana pe o pluta, cei trei călători întâlnesc creaturi mitologice.

Echipa aproape ajunge la destinație, când deodată accesul le este barat de un bloc imens de roca. Cei trei hotărăsc sa îl distrugă cu ajutorul explozivului, deși știu ca explozia ar putea avea consecințe îngrozitoare. În final, profesorul Lidenbrock și însoțitorii sai sunt aruncați înapoi la suprafață chiar de o astfel de erupție vulcanica, ajungand cu bune acasă.

Sper ca ti-am fost de ajutor!!

A-si dori coroana!!

Alte întrebări interesante