Limba română, întrebare adresată de floryn2002, 9 ani în urmă

Rezumatul nuvelei "O faclie de Paste" de I.L.Caragiale


floryn2002: NU VREAU LUATA DE PE NET

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CarMina03
727
Totul se petrece in  satul Podeni. Evreul  Leiba Zibal este ameninţat de argatul său Gheorghe cu jaful in noaptea sfanta a Pastelui.Atacat in noaptea de inviere cand bateau clopotele doisprezece noaptea,Zibal se salvează ţintuind şi arzand la flacăra lămpii mâna unui hoţ, introdusă printr-o gaură tăiată în uşă.Intrebat totusi de ce a facut acest lucru,evreul se da de partea crestinismului spunand ca a aprins o flacara lui Hristos.

YoCrazyBoy35: ok ms frt deci am de facut rezumatul la 5 nuvele si la mate vro 10exercitii de olimpiada si vro 4-5 variante te teza :)))))))))
YoCrazyBoy35: si te rog sa ma ajuti si pe mn cu ... inca vreo 3 nuvele scurte care le stii tu inafara de sobieski, hagi tudose si doua loturi , daca vrei :)
YoCrazyBoy35: aaaaa scz
YoCrazyBoy35: nam vzt bn in poza
YoCrazyBoy35: :))))))
YoCrazyBoy35: NAH PAI DAIA
YoCrazyBoy35: ....
YoCrazyBoy35: AM ZIS CA ESTI BAIAT
Răspuns de 0000000
292
        In satul Podeni, evreul Leiba Zibal este ameninţat de argatul sau Gheorghe cu jaf in noaptea Sfanta a Pastelui.Dupa ce e atacat in noaptea de inviere cand bateau clopotele la miezul noptii, Zibal se salvează dupa ce arde mana unui hoţ, care a fost bagata printr-o gaură taiată în uşă.
        Lumea il int
reaba de ce i-a ars mana hotului si evreul spune ca a aprins o flacara lui Hristos, devenind Crestin.
Alte întrebări interesante