Limba română, întrebare adresată de cglejaru, 9 ani în urmă

Rezumatul povestii,,Gagi-Tudose".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kim123
6
Hagi-Tudose era un om sarac care locuia impreuna cu nepoata sa,Leana.El,avea un bar de care nu se indeparta.La biserica,oamenii vorbeau despre saracia lui.Iarna,el ducea o viata grea deoarece nu avea bani sa isi cumpere lemne. De Pasti,Leana ii spunea sa vopseasca si ei ouale ,dar el neavand banii ii spunea fetitei ca e inutil.
El,tinea foarte mult la pravalia sa si cand pleca se uita inapoi de 10 ori sa o priveasca si avea impresia ca are sa fie jefuit.Asta,nu s-a intamplat.Aprinde lumanarea in casa dar o stinge ca sa nu-i arda pravalia.
Pana la 80 de ani el a dus o viata foarte grea.Painea si-o castiga greu deoarece nu mai avea pravalia.Era iarna,si nu avea foc.Intr-un final se imbolnaveste.Leana ii face supa si focul.El a certat-o,s-a luat dupa ea si in noaptea aceea ea a dormit afara .
Dimineata,ei ii era frica sa mai intre in casa deoarece credea ca il gaseste mort.Asa a fost.Statea intins pe podea si langa el erau o multime de bani.Fata,i-a facut o inmormantare cum toti nu se asteptau si strigau in urma lui ,,Vesnica pomenire''
Scuze daca mai am greseli,m-am grabit!
Alte întrebări interesante