Limba română, întrebare adresată de razvi15, 9 ani în urmă

Rezumatul textului :


După ce trecu afară de împărăția tatălui său și ajunse în pustietate, Făt-Frumos își împărți toată avuția pe la ostași și, luându-și ziua bună, îi trimise înapoi, oprindu-și pentru dânsul merinde numai cât a putut duce calul. Și apucând calea către răsărit, s-a dus, s-a dus, s-a dus, trei zile și trei nopți, până ce ajunse la o câmpie întinsă, unde era o mulțime de oase de oameni.Stând să se odihnească, îi zise calul:– Să știi, stăpâne, că aici suntem pe moșia unei Gheonoaie, care e atât de rea, încât nimeni nu calcă pe moșia ei, fără să fie omorât. A fost și ea femeie ca toate femeile, dar blestemul părinților pe care nu-i asculta, ci îi tot necăjea, a făcut-o să fie Gheonoaie; în clipa aceasta este cu copiii ei, dar mâine, în pădurea ce o vezi, o s-o întâlnim venind să te prăpădească; e grozavă de mare; dară să nu te sperii, ci să fii gata cu arcul ca să o săgetezi, iar paloșul și sulița să le ții la îndemână, ca să te slujești cu dânsele când va fi de trebuință.Se deteră spre odihnă; dar pândea când unul, când altul.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Deea231
2
Dupa ce a iesit din impartia tatalui sau, le spune la revedere ostasilor si pleaca in pustietate, nu inainte de a si opri merinde. S a dus catre rasarit 3 zile si 3 nopti pana a ajuns la o campie cu o multime de oase de oameni. A stat sa se odhineasca in timp ce calul ii spunea ca ei se afla pe mosia unei Gheonoaie si ca trebuie sa aiba grija foarte mare deoarece daca se intalnesc cu ea ii va prapadi. Astfel ei se odihnesc dar stand de paza, cu randul.
Răspuns de 0000000
1
Dupa ce Fat-Frumos a fost dat afara din Imparatia tatalui sau, a ajuns in pustietate. A folosit tot ce avea ca sa-si ia mancare si a porint la drum impreuna cu calul sau. Au mes trei zile si trei nopti si au ajuns pe o campie, unde acestia au vazut numai schelete umane. Armasarul i-a spus ca se afla pe teritoriu unei Gheonoaie care omoara orice om care calca pe pamantul ei. Inainte, ea a fost o femeie ca oricare alta, dar datorita comportamentului ei urat, a fost blestemata. Calul l-a sfatuit sa nu se sperie cand va trebui sa se lupte cu ea, sa fie gata sa o omoare cu sageti si sabie. Apoi, acestia s-au culcat asteptand ziua urmatoare.
Alte întrebări interesante