Limba română, întrebare adresată de miaumiqu, 8 ani în urmă

Rezumatul textului "Jurnal de călătorie" pana la “Sâmbătă 7 mai”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BogdanBLACK
5

Răspuns:

In textul ''Jurnal de calatorii'' este vorba de un baietel orfan, al carui parinti l au parasit cand era doar un mic copil, de 7 ani pe nume Teodor  care gaseste o carte in mijlocul unei paduri in care locuia bunicul sau. Ia cartea si o duce bunicului. Bunicul o ascunde, din frica, pentru ca daca baiatul ar afla adevarul despre carte, ar avea aceeasi soarta ce si ceilalti detinatori. El o pune pe foc, o arde, si pleaca nestiind ce avea sa se intample.

Teodor, baiat inteligent, a schimbat cartea cu o carte de basme si a pastrato pe cea luata din padure. O citeste si afla ca acea carte gasita era defapt un jurnal de calatorii al unei fete care venise aici cu mult timp in urma. Acea fata avea numele de Rebeca. Rebeca era o fetita care locuia in satul de langa padure. Ea avea un tata care nu era tocmai bun, avea o dependenta de alcool, iar mama, era o femeie grasa, cu parul roscat si cret si era o cotoroanta, si lumea ii spunea Doamna Nedea. Doamna Nedea si tatal Rebecai se certau mereu. Intr-o zi, ea aruncat o vaza in tatal Rebecai, si au trebuit sa intervina vecinii. Asa ca pentru a scapa din casa ei daunatoare, ea pleaca intr o excursie, singura, si isi ia un caietel mic pentru a si nota experienta.

Rebeca ajunge in varful unui munte, si isi scrie ultima dorinta cea ce a fost ''Sper, sa am o viata mai buna, iar mami si tati sa nu se mai certe''. Ea arunca cartea din varf, dupa care...sare si ea.

Al doilea aventurier era un baiat, aproape major, care tocmai fusese alungat de acasa pentru ca parintii sai nu ii mai suportau prezenta. El pleaca, si gaseste jurnalul Rebecai. El, dintr o data, simte un impuls de a si inceta viata. SI o face, ia un cutit si si l infinge in piept. El lasa cartea in mijocul padurii.

Atunci a fost momentul in care Teodor a stiut. Trebuia sa se stinga. SI o face. Bunicul lui il gaseste pe podea cu o cruce in mana si langa varza cu ciolan pe care nu a mancat o pe care o manca pisica pe nume Mancarica.


miaumiqu: Ideile principale ale textului “Jurnal de călătorie” pana la “sâmbătă 7 mai!” Te rog
BogdanBLACK: scrie rezumat
miaumiqu: Am dat iar de tine salut bro :)
MateOnline9: ‍♀️
MateOnline9: mai scurt....
Alte întrebări interesante