Limba română, întrebare adresată de adinabota, 9 ani în urmă

Rolul cartilor in viata unui adolescent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Meow26
0
Rolul cartilor in viata unui adolescent este in primul rand dezvoltarea vocabularului . Din unele carti poti invata anumite 'morale '. Din unele carti poti invata sa nu repeti anumite greseli . Te ajuta sa te exprimi mult mai usor ..

adinabota: Multumesc !! :*
Meow26: :*
Răspuns de andreeamarin199
1
Cititul face bine sufletului și psihicului. Lectura unei cărți aduce liniște interioară, aduce odihnă, deconectarea de la gândurile de zi cu zi și plus de asta este și o terapie pentru adolescent. Dacă acesta suferă, să spunem, cititul îl va ajuta să se sustragă de la zbuciumul său, va descoperi noi posibilități. Pentru că eliberându-și creierul de stres, va găsi soluții. Cititul vindecă. Cartea înseamnă relaxare și plăcere.Lectura îmbogățește cultura generală. Foarte mulți dintre cei care citesc au o cultură generală demnă de invidiat. Școala nu reușește să acopere tot ceea ce noi ar trebui să știm, ea nu va putea niciodată să ne aducă la cunoștință tot, de aceea este esențial să citim cărți. 
Lectura înseamnă bogăție. Un tânăr care citește mult va fi un om împlinit sufletește și va dobândi o spiritualitate ieșită din comun. Cărțile sunt cele mai de preț avuții, din ele afli secretul reușitei.Lectura ajută adolescentul să se exprime, îl învață cuvinte noi, noi sensuri și noi informații. 


adinabota: Multumesc mult !! :*
andreeamarin199: Cu placere !! :*
Alte întrebări interesante