Limba română, întrebare adresată de davidmelnyc, 8 ani în urmă

rolul lecturii/al cartilor in formarea tanarului de azi, de 1 pagina. urgent dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dalel54
5

Răspuns:

Cartile, asimilate cu lectura, au un rol important in formarea si educarea tinerilor deoarece largesc orizontul de cunoastere ,ajutand la dezvoltarea acestora din diferite puncte de vedere.

In primul rand, lectura are rolul de a forma gustul adolescentilor pentru literatura si pentru estetic. Este dovedit ca, in urma lecturii unei carti, cititorul isi formeaza o parere ,afland daca acel gen de carte li s-a potrivit , daca ar mai citi o astfel de carte sau daca doreste sa citeasca ceva diferit. Astfel , se formeaza gustul pentru literatura, care se dezvolta odata cu lecturarea regulata.

In al doilea rand, lectura ajuta la largirea orizontului de cunoastere , in toate domeniile posibile. Prin lectura cartilor, tinerii afla lucruri noi, isi dezvolta exprimarea, insusindu-si cuvinte noi, descopera locuri, evenimente, povesti care ii ajuta in dezvoltarea psihica si intelectuala ,dar si afectiva. De exemplu, in urma lecturii unei carti despre istoria romanilor, tinerii afla informatii noi, pot fi influentati in alegerea unei cariere, de exemplu, de istorici, si le dezvolta respectul si iubirea pentru tara.

In concluzie, lectura ajuta la educarea tinerilor , ea fiind un punct esential care trebuie atent urmarit atat de catre profesori, dar si de catre parinti, acestia indrumandu-i pe elevi sa citeasca.

Explicație:

sper ca team ajutat!

Alte întrebări interesante