Limba română, întrebare adresată de 0755792442anam, 8 ani în urmă

Rzumat la filmul baiatul cu pijamaua vargata. Va rog frumos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgiana2878
3
Bruno este un băiețel neamț, de doar 9 ani, care locuiește în Berlin, alături de familia sa (mama, tatăl și sora lui mai mare). Au o casă mare, o duc bine. Tatăl său lucrează în cadrul armatei și Bruno este un copil fericit. Are o casă cu 5 niveluri de explorat și prieteni alături de care să se joace. Asta până în ziua în care o găsește pe menajeră făcând bagajele, iar mama sa îi spune că trebuie să se mute pentru că tatăl său a fost avansat și noul post primit este în alt oraș.

În noua locuință nimic nu mai este la fel. Doar biroul tatălui său a rămas inaccesibil. În rest, totul s-a schimbat. Casa este mult mai mică. Alte case nu sunt în jur. Dacă nu sunt case, nu sunt nici copii. Cum să mai fie Bruno fericit aici? În plus, sunt prea multe lucruri pe care nu le înțelege. Casa este plină tot timpul de soldați. Pe fereastră, într-o curte imensă, împrejmuită cu gard înalt de plasă deasupra căruia erau prinse arcuri de sârmă ghimpată, sunt o mulțime de oameni îmbrăcați în pijamale în dungi. Ce fac ei acolo? De ce soldații se duc mereu acolo, dar oamenii ăia nu vin niciodată la ei? Unde mai pui că acolo sunt și copiii care i-ar putea fi parteneri de joacă.

Hotărât să exploreze noua lume în care ajuns, Bruno se îndepărtează într-o zi de casă, mergând foarte mult de-a lungul gardului cu sârmă ghimpată. Mare-i este mirarea când, la un moment dat, dă peste un băiat de-o seamă cu el (chiar născuți în aceeași zi), ghemuit de partea cealaltă a gardului. Un băiat îmbrăcat în pijamale în dungi (Shmuel). De-aici povestea devine dramatică, dar nu vă spun mai multe.

Alte întrebări interesante