Limba română, întrebare adresată de jhonutz, 8 ani în urmă

S-a întors din nou.
— În viață nu există prea mult spațiu pentru visuri, o să înțelegi în curând... mai bine o slujbă sigură care să-ți dea posibilitatea să-ți faci o familie și să trăiești liniștit.
Am aruncat piatra în apă și m-am ridicat. [...]
— Nu vreau să fiu avocat, am spus strângând din dinți, și nu vreau nici orice altă meserie care să mă oblige să-mi petrec timpul stând mereu în același loc. [...]
— Așază-te aici, a spus tata și și-a lăsat mâna să cadă în nisip.
M-am ghemuit lângă el fără să scot o vorbă.
— Mimì, a început cu o voce gravă, poți să faci ce vrei cu viitorul tău, n-o să-ți pun eu bețe-n roate,
nici maică-ta. Sunt mândru de cum ești și am încredere în tine. Numai că nu trebuie să devii un om important, să ai succes, nu trebuie ca cineva să descopere penicilina, ca să fie mulțumit de propria viață. Mă tem doar că ai niște pretenții excesive. E bine să visezi, dar trebuie să înveți și să trăiești în prezent și să te bucuri de ceea ce ai.
Va rog mult un rezumat cât de se poate posibil al acestui text din imagine și ce este mai sus este continuarea va rog mult sa fie corect cine îmi face primește coronița !!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
1

Rezumatul fragmentului "Un băiat ca toți ceilalți" de Lorenzo Marone

Mimi este invitat la pescuit, dar el voia să citească "Hobbitul", însă tatăl insistă că vrea companie.

Băiatul voia ceva de citit, însă tatăl îi spune să ia costumul de baie.

La mare, peisajul era frumos, dar tatălui îi plăceau mașinile, fotbalul și pescuitul, fiului, cititul. Tatăl susține că pescuitul îl relaxează, fiul că cititul îi permit să călătorească, să viziteze și să întâlnească personaje interesante.

Fiul îi spune că vrea să se facă scriitor, astronaut sau matematician, tatăl îi spune că este bine să viseze, dar mai bună este o slujbă sigură.

Supărându-se, băiatul este consolat că el și mama lui îl susțin, dar că trebuie să învețe și să se bucure de ceea ce are în prezent.

Succes!


Utilizator anonim: AJUTOR TE ROG LA ED SOOCIALA (CET DEMO)
Valdanet: Am scris! ⚘
rusuleonte: Buna Valdanet poți să mă ajuți la un exercițiu ie pe profilul meu
Valdanet: Am scris! ⚘
Alte întrebări interesante