Studii sociale, întrebare adresată de opreaclaudia31, 9 ani în urmă

Sa presupunem ca in comunitatea voastră pot fi observate următoarele situații:

-exista foarte multi șomeri si puține cursuri de recalificare sau noi locuri de munca pentru ei
Va rog!

-există multi oameni care ar dori sa se lanseze în afaceri proprii dar legile nu incurajează iniţiativa privată

-există numeroase familii tinere cu copii mici dar din lipsă de creşe si gradinite multe femei nu pot să se angajeze si sa câştige bani

-in zona locuiesc împreună cetăţeni de etnii

si religii diferite; uneori între ei apar neintelegeri legate de programul şcolar al copiilor lor

Discutati următoarele probleme:

-daca ati fi in locul cetăţenilor respectivi,spre ce fel de partid v-ați îndrepta încrederea,sperând ca programul acestuia ar rezolva problemele?

-daca ați vrea sa înființați un(nou) partid politic,care sa rezolve spre binele cetățenilor astfel de probleme,ce denumire i-ati da? Argumentați.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de M3C4NYKU
2

Răspuns:

Pentru ca aceste probleme apar in mod constant in sistemul prezent pe majoritatea globului (capitalism), trebuie neaparat ca cetatenii sa isi indrepte sustinerea spre partide socialiste, nationaliste (cu economie socialista) pentru rezolvarea acestor probleme in mod rapid si eficient.

Exemple de nume ale astfel de partide:

Partidul Socialist (Roman)

Partidul Muncitoresc (Roman)

Partidul Comunist (Roman)

Partidul National Socialist (al Romaniei)

Partidul Unitatii Nationale

etc.

Explicație:

"există foarte mulţi şomeri şi putine cursuri de recalificare sau noi locuri de muncă pentru ei"

Sistemul socio-economic prezent, capitalismul este incapabil sa rezolve problema somajului, ba chiar incurajeaza somajul prin acordarea de indemnizatii de somaj. Cei bogati sunt numiti "creatori de locuri de munca". In Africa de Sud exista una din cele mai mari rate de somaj din lume, aceasta atingand 27% somaj si 60% somaj al tineretului. De ce nu ne putem baza pe acesti "creatori de locuri de munca" sa reduca somajul?

Acesti capitalisti ("creatorii de locuri de munca") nu sunt preocupati cu crearea de locuri de munca, ci sunt preocupati cu realizarea de profit cat mai mare. Acestia angajeaza oameni doar cand exista posibilitatea de a crea mai mult profit si nu au nici o problema sa ii concedieze daca firma nu produce profitul dorit.

Ca economia de piata (capitalismul) sa functioneze, aceasta, prin "productie-pentru-profit", creaza somaj, chiar si in cele mai bune perioade ale economiei. Chiar daca rata somajului creste sau scade, acesta este o caracteristica permanenta a capitalismului.

Cand rata somajului e mare, angajatii care protesteaza pentru salarii mai mari sau conditii de munca mai bune, patronul ii poate santaja cu demisionarea acestora deoarece ii poate inlocui cu someri dornici de munca; in schimb, cand rata somajului e mica, patronii trebuie sa tina cont de angajati. In acelasi timp, (cand rata somajului este mica) firmei/companiei ii este greu sa gaseasca someri experimentati, ramanand fara alta optiune decat sa angajeze si sa pregateasca someri cu putina experienta de munca.

Pe langa suprimarea sectorului privat, statul trebuie sa intervina si in constructia de fabrici, uzine etc. pentru a reduce somajul.

Exista someri? Statul sa-i angajeze sa construiasca fabrica sau uzina in care vor munci.

Nu sunt specializati? Statul sa le plateasca educatia/procesul de specializare.

Nu exista scoli profesionale? Statul sa angajeze someri sa construiasca scoala in care vor invata.

"există multi oameni care ar dori să se lanseze in afaceri proprii, dar legile nu încurajează o initiativă privată"

Sectorul privat trebuie suprimat, redus, deoarece majoritatea multinationalelor / patronilor se imbogatesc de pe munca angajatilor; in schimb, daca profitul e directionat statului, acesta isi poate permite dezvoltarea tarii si sa plateasca facturile, chiria, educatia, serviciile medicale etc. ale muncitorilor.

"există numeroase familii tinere, cu copii mici, dar din lipsă de creşe şi grădinite multe femei nu pot să se angajeze şi să câştige bani"

Un stat socialist va asigura existenta creselor si a gradinitelor necesare in tara si ajutor social pentru noile familii.

"în zonă locuiesc împreună cetăţeni de etnii şi religii diferite; uneori, intre ei apar neintelegeri legate de programul şcolar al copiilor"

Majoritatea cetateniilor de etnie/nationalitate diferita decat cea nativa au imigrat din cauze economice, situatie ce incanta capitalistii (deoarece acesti imigranti, veniti din tari mai sarace, sunt dispusi sa munceasca pe salariu mai mic decat cetatenii nativi); un stat nationalist / socialist va ajuta acesti imigranti sa se intoarca in tara lor natala.

Aceasta problema nu e prezenta in unele zone cu oameni civilizati (ex: Portugalia si Spania).

Cand vine vorba de religie, eu consider ca singura religie compatibila cu socialismul este Crestinismul. Sfaturile socio-economice precizate in Biblie, merg mana in mana cu socialismul.

Alte întrebări interesante