Limba română, întrebare adresată de iuly47, 9 ani în urmă

Să presupunem că pisoiul nostru a fugit ,de la stăpână lui pentru a căuta aventura .Alcătuiește o compunere narativa de 80-100 de cuvinte în care sa prezinți întâmplările prin care a trecut pisoiul .


Utilizator anonim: orice vrem noi sau dintr un text anume?
iuly47: de ori unde
Utilizator anonim: ok.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
7
Pisoiul meu este de culoare alba, este pufos si foarte jucaus. De la o vreme nu mai sta cu mine,dispare mereu si nu imi dau seama unde. Dar azi l-am urmarit si mi-am dat seama de ce pleaca mereu.
Era dimineata la ora sapte fara zece,cand l-am auzit miorlaind prin casa,apoi l-am vazut cum pleaca prin curtea din spate, asa ca m-am dus si eu, fuga dupa el. Am iesit din curte, fiindca eu stau langa padure,am intrat in aceasta,dupa motanelul meu. Mergem foarte mult,pana cand d-am de o mica pestera, acolo intra el asa ca intru si eu dupa acesta, dar spre mirarea mea, dau de o usa care este de marimea unor pisici asa ca incerc sa intru prin aceasta,dar nimic. 
A trebuit sa ies din pestera si sa ma catar pe un mic munte,apoi cu pasi marunti cobor si dau de un taram foarte vesel. Apoi il vad si pe motanelul meu mergand mai departe pana dau de un tufis, acesta intra acolo, dar spre mirarea mea vad unul langa altul cinci pisoiasi albi si pufosi ca zapada iar langa acestia o pisica alb-cenusie. Atunci mi-am dat seama de ce pleaca mereu de langa mine. Am luat motaneii acasa cu mine, si au devenit parte din familie.

iuly47: ms
Răspuns de emdoan24
4
A doua zi dis-de-dimineata,motanul se trezise si foarte usor,se strecura pe langa stapana lui care inca dormea.O luase pe acoperis si dintr-un salt,se indrepta tot mai mult spre iesirea din oras.Dupa un timp de mers,motanul nostru se imprietenise cu un alt motan istet care era in cautarea a
venturii la fel ca motanul nostru.Hotarati sa meaga impreuna,au pornit-o pe acelasi drum,fara a se mai gandi la stapanele lor.Insa dupa un timp,motanul nostru incepuse sa-i duca lipsa stapanei sale care plangea nedumerita si speriata,nestiind ce s-a intamplat.Celalalt motan,vazand tristetea motanului nostru,il intreba cu o voce calma:
-Hei,prietene!Spunemi ce s-a intamplat.De ce esti asa de trist?
Pai,ce sa-ti spun dragul meu amic.Mi-e foarte dor de stapana mea care probabil asteapta sa ma intorc.Eu as vrea sa ma intorc acasa,desi mi-ar face placere sa mai iesim impreuna.
-Dar ce spui?intreba nedumerit celalalt motan.Parca vroiai sa cautam aventura.Nu ti-ar placea sa fim motani vagabonzi?De ce avem nevoie de stapanele noastre care nu ne ofera nimic?
-Probabil ca pentru tine nu valoreaza nimic stapana ta si in acest caz nu te opresc sa fi motan vagabond,dar eu am o stapana si nu am sa o parasesc asa.
Fara a mai spune nimic,motanul nostru ii intoarse spatele amicului sau si o pornise inspre casa,iar pana la apus ajunsese acasa in bratele stapanei sale.In acest moment placut,motanul nostru se gandi mult si isi zise:,,Poate ca nu am gasit o aventura de care sa ma bucur,insa mi-am dat seama ce inseamna sa ai un stapan".
Sper sa.ti fie de folos.Daca gasesti greseli,corecteaza.le tu.


emdoan24: dar cum te cheama?
iuly47: July Thomas
emdoan24: ce poza de profil ai
iuly47: Cu o pisică
emdoan24: nu te gasesc
emdoan24: incearca si tu sa ma cauti
iuly47: Cum te cheamă
emdoan24: Andreea Clara
iuly47: Bun, pa
emdoan24: pa
Alte întrebări interesante