sa se arate ca daca x, y, z apartin Z si 2x - 3y - 10z=0 atunci y(x+z) supra 6 apartin Z. va roggg dau coroana
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2x-3y=10z, y obligatoriu este par deci y(x+y) se divide cu 2
trebuie sa mai aratam ca y(x+y) se divide si cu 3
2x+2z=12z+3y (artificiu)
2(x+z)=3(4z+y), obligatoriu (4z+y) este par, 4z+y=2k
2(x+z)=3 . 2k
x+z=3k prin urmare x+z se divide cu 3
in concluzie y(x+z) se divide si cu 2 si cu 3, (2 si 3 sunt prime intre ele) deci
y(x+z) se divide cu 6
ovdumi:
pai nu e buna ca e inorat
Alte întrebări interesante
Franceza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă