Sa se calculeze in |R ecuatia : 2x+3 supra x+2 egal cu x-1 supra x-2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
(2x+3)/(x+2)=(x-1)/(x-2)
(2x+3)(x-2)=(x-1)(z+2)
2x²-4x+3x-6=x²+2x-x-2
2x²-x-6=x²+x-2
2x²-x²-x-x-6+2=0
x²-2x-4=0
Δ=4+116=20
x₁=(2+√20)/2=(2+2√5)/2=2(1+√5)/2=1+√5
x₂=(2-2√5)2=2(1-√5)/2=1-√5
(2x+3)(x-2)=(x-1)(z+2)
2x²-4x+3x-6=x²+2x-x-2
2x²-x-6=x²+x-2
2x²-x²-x-x-6+2=0
x²-2x-4=0
Δ=4+116=20
x₁=(2+√20)/2=(2+2√5)/2=2(1+√5)/2=1+√5
x₂=(2-2√5)2=2(1-√5)/2=1-√5
Romanasul:
Multumesc, poti sa-mi spui te rog si modul de gandire ?Ti-as fi recunoscator. Te rog ?:D Ca mai am 2 de facut si sa nu mai intreb...
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă