sa se demostreze daca a+b+c=0, atunci a(a+b)(a+c)=b(b+a)(b+c)=c(c+b)(c+a)=abc ????
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Explicație pas cu pas:
a+b+c=0=>
a+b=-c
a+c=-b
b+c=-a
=>
a(a+b)(a+c)=a*(-c)*(-b)=acb=abc
b(b+a)(b+c)=b(-c)(-a)=bca=abc
c(c+b)(c+a)=c(-a)(-b)=cab=abc
<=>a(a+b)(a+c)=b(b+a)(b+c)=c(c+b)(c+a)=abc
Alte întrebări interesante
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă