Sa se determine f °g și g °f pentru funcțiile f, g:R-R, f (x) =2x - 1, g(x) =-3-3x;
f(x) =-4x+4, g(x) =-3+5x.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
f ° g=f(g(x))
Pe scurt, în funcția f(x) îl înlocuiești pe x cu g(x), adică pentru
f (x) = 2x - 1, g(x) = -3 - 3x avem:
f(g(x)) = 2* ( -3 -3x) - 1 = -6 -6x -1 = -7 -6x
La setul următor ar trebui să te descurci.
Dacă mai ai întrebări, lasă un comentariu. Succes!
Alte întrebări interesante
Biologie,
8 ani în urmă
Religie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă