sa se rezolve in Q ecuatia (3x-1)^-(5x-3)^=40x-4(2x+1)^
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(3x-1)^-(5x-3)^=40x-4(2x+1)^
3x^ - 6x + 1 - 25x^ + 30x - 9 = 40x -16x^ - 16x -4
-22x^ + 24x - 8 = -16x^ - 4
-6x^ = 4 | inmultim cu (-1) => 6x^ = -4 <=> x^ = -4 supra 6 ceea ce este IMPOSIBIL, deoarece un patrat nu poate fi negativ, asadar, x nu apartine Q ( nu are solutii rationale )
3x^ - 6x + 1 - 25x^ + 30x - 9 = 40x -16x^ - 16x -4
-22x^ + 24x - 8 = -16x^ - 4
-6x^ = 4 | inmultim cu (-1) => 6x^ = -4 <=> x^ = -4 supra 6 ceea ce este IMPOSIBIL, deoarece un patrat nu poate fi negativ, asadar, x nu apartine Q ( nu are solutii rationale )
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă