Biologie, întrebare adresată de FanCatel, 9 ani în urmă

sal cf? 10 puncte daca ma ajuti oleaca si pe mn, ms , chestia spune asa :
Silviu ia apa dintro balta.Ce organsime crezi ca va descoperii la microscop? foloseste cuvintele " unicelular, pseudopode, nucleu, organitr citoplasmatice, membrana celulara, amiba si citoplasma" ms mult!! fa un mini- eseu pe tema asta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alfas
9
In picatura de apa, Silviu a descoperit un intreg univers in miniatura. Astfel, el a putut observa microorganisme unicelulare din regnurile Procaryotae si Protista, dar si unele microorganisme pluricelulare din regnurile Fungi. Dintre organismele unicelulare din regnul Protista foarte interesante i s-au parut amibele care se deplasau cu ajutotul pseudopodelor si se hraneau cu parameci. Pseudopodele se formeaza prin alungirea citoplasmei, deoarece amiba nu are o membrana celulara foarte bine diferentiata. Protozoarele sunt animale unicelulare ce pot avea unul sau mai multi nuclei. In citoplasma amibei se formeaza vacuole digestive care permit dizolvarea hranei capturate. 
Dintre microorganismele pe care Silviu le-a mai observat la microscop as enumera bacteriile, algele si ciupercile microscopice.

FanCatel: mssmsmsmmsmsmsmsmsmsmsmmsms
alfas: cu placere
FanCatel: nu inteleg chiar tot cas a6a dar e ft bun ms mult
FanCatel: dau coroana cand ajunge
Alte întrebări interesante