Limba română, întrebare adresată de lulalu, 9 ani în urmă

Salut am nevoie de ajutor pentru o compunere în care sa-mi exprim opinia despre sacrificiu în atingerea idealurilor. Cat mai scurtuta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

De când eram mica imi doream sa devin pictorita. Ce nebunie, nu? De atunci si pana acum am realizat planse, unele mai bune decat altele. Cu timpul am reusit sa ma descurc din ce in ce mai bine. Am muncit foarte mult si am luptat pentru pasiunea mea.

Sa fiu sincera, nu este usor sa imi ating idealul. Bineinteles, trebuia sa fac cateva sacrificii. A fost si o vreme foarte grea in care trebuia sa dau multi bani pentru a imi continua studiile de arte. N-a fost usor.

Este foarte greu sa iti atingi idealurile, trebuie sa te supui unor sacrificii, dar niciodata sa nu renuntati la visurile voastre.

Răspuns de floreaandreea1
3
Consider ca, atingerea unui ideal presupune depasirea multor dificultati si o dedicare totala.
In primul rand, existenta unui ideal ii face pe oameni sa infaptuiasca tot ce le sta in putinta pentru ca acesta sa devina realitate. Astfel, puntem spune despre cei care depun prea putin efort pentru realizarea idealului ca nu isi doresc in mod real indeplinirea acestuia.
In al doilea rand, cei care isi propun sa atinga un ideal trebuie sa sacrifice alte lucruri in favoarea acestuia. De exemplu, cei care doresc sa obtina rezultate remarcabile la scoala trebuie sa isi dedice timpul liber invatarii. Nu se obtine nimic durabil fara un efort sustinut.
In concluzie, atingere unui ideal implica sacrificii deoarece acesta necesita timp si dedicare maxima pentru a deveni realitate.

lulalu: Multumeeeeeesc
Alte întrebări interesante