Salut am nevoie de ajutor sa gasesc mai multe informati despre delfini pentru ziua Mari Negre, pentru un proiect la Biologie. Multumesc
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
În 1992, la Bucureşti, statele riverane Mării Negre, pe deplin conştiente de problemele cu care se confruntă această regiune, au semnat Convenţia pentru protecţia Mării Negre împotriva poluării. România este depozitarul acestui important document, ratificat de toate statele semnatare, prin care acestea se angajează să depună toate eforturile pentru refacerea diversităţii ecologice a ecosistemului marin Marea Neagră. Astfel, s-a creat cadrul instituţional legal pentru adoptarea măsurilor de conservare şi protecţie a ecosistemului marin Marea Neagră.
Convenţia pentru protecţia Mării Negre împotriva poluării, denumită generic și Convenţia de la Bucureşti, a fost ratificată prin Legea 98/1992, la 21 aprilie.
Ziua Internaţională a Mării Negre se celebrează în fiecare an la 31 octombrie. Această dată a fost aleasă deoarece în ziua de 31 octombrie 1996, la Istanbul, a fost semnat primul Plan Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre.
Planul Strategic de Acţiune a fost actualizat şi aprobat în 2009 la Sofia și a fost conceput ca un instrument de lucru esenţial pentru cooperarea în regiunea Mării Negre. Obiectivul principal este evaluarea, dezvoltarea, armonizarea, implementarea şi monitorizarea politicilor şi strategiilor de mediu pentru reducerea şi eliminarea presiunilor antropice, care au condus la degradarea diversităţii ecologice a ecosistemului Marea Neagră.
Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) implementează Planul Strategic de Acţiune pentru Marea Neagră, care reprezintă un instrument de lucru şi de cooperare la nivel regional. În acest context, anual, MAP susţine financiar monitoringul integrat al factorilor fizico-chimici şi biologici al Mării Negre. Rezultatele obţinute stau la baza deciziilor pentru îmbunătăţirea stării ecologice a Mării Negre.
Explicație:
astea sunt niste informatii găsite pe internet