Limba română, întrebare adresată de CHAMBER5, 9 ani în urmă

Salut. Ma ajutati si pe mine cu un text argumentativ de 15-30 randuri in care sa prezinti rolul patriotismului in formarea tinerilor ? va rog! 


rappieboy98: nu stiu dastea
CHAMBER5: :)))
rappieboy98: intra pe fb

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
64
Patriotismul pune bazele primelor cunostinte morale. Prin cultura, prin istorie tinerii iau contact cu nepretiosul tezaur al intelepciunii populare, a traditiilor natiunii din care fac parte. Unii dintre noi, mai sensibili, se vor transforma in emisari ai poporului nostru peste hotare (in discutiile purtate cu strainii, in tiparirea de reviste si carti in care prezinta istoria poporului roman, in prin proza si lirica, prin cantec etc.).
Nu poti fi roman fara ca macar o data de 1 decembrie sa nu te gandesti la Alba Iulia sau chiar sa petreci acea zi foarte speciale in inima orasului unirii, sau sa ti aduci aminte de faptele nemuritoare ale lui Cuza...
Prin raportarea la acele unice momente tinerii se identifica cu sufletul neamului romanesc, isi gasesc energiile necesare de a merge mai departe, impotriva celor care sunt adversari ai telurilor romanesti de respect, de libertate si egalitate intre state.
Patriotismul nu este doar mandria de a fi roman, de a petrece impreuna si in sarbatoare zilele nationale.... patriotism am mai insemna ceea ce afirma la un moment dat marele istoric roman Nicolae Iorga: intr o fraza aproximativa: nu putem extinde tara prin cucerirea de noi teritorii, dar putem sa ne cultivam sufletul, sa ne imbogatim calitatile fiecaruia dintre noi.
Alte întrebări interesante