Limba română, întrebare adresată de wwwanabell55, 8 ani în urmă

Salut/ofer coroana, ms anticipat./_/_/_/_/_/_/_/​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Damaya
1

B. Este importantă sau nu respectarea unui cod vestimentar în contexte oficiale?

În opinia mea este important să avem o ținută adecvată în orice împrejurare, dar mai ales în contextele oficiale.

În primul rând, din punctul de vedere general al societății în care trăim, o persoană este judecată în funcție de ceea ce poartă și de modul în care se prezintă la anumite întâlniri sau situații sociale mai importante. Vestimentația reprezintă imaginea vizuală a persoanei și adesea oferă și informații despre caracterul sau profesionalismul cu privire la muncă și la viață. Un exemplu relevant este și în cazul tatălui lui Șerban Cioculescu, când își dă seama în ultimul moment că nu avea cravată și a făcut cale întoarsă pentru a se putea prezenta într-un mod cât mai serios și respectabil la evenimentul la care fusese invitat.

În al doilea rând, îmbrăcămintea comunică un mesaj privitorului. Spre exemplu dacă ești angajat, vei fi luat în seamă mult mai în serios și respect atât de către șef, colegi iar clienții o să apeleze mult mai ușor datorită imaginii profesionale pe care o arăți în public.

În concluzie, prezentarea pe care o afișezi în fața unor oameni influențează mult felul în care ești perceput de ceilalți, iar acest lucru se poate face prin respectarea unui cod vestimentar în situațiile oficiale.

Alte întrebări interesante