Limba română, întrebare adresată de vlad2000, 9 ani în urmă

Salut! Va rog sa raspundeti la urmatoarele, maine am teza la lb.romana, este urgent :

1) care sunt tipurile de eseu si structura lor (in principal, cele care se studiaza in cl.a 9-a, profil uman)

2) unul din subiectele de la teza va fi : " Mini-eseu (o pagina in care sa asociem un fragment de text cu un altul studiat din cele 2 teme " . Cele 2 teme studiate pana acum sunt : " joc si joaca" si "lumi fantastice".
Care ar trebui sa fie structura acestui mini-eseu? Ce tip de eseu este acesta in care se asociaza 2 fragmente de texte apartinand aceleiasi teme ? Aveti veun exemplu (bun) de un asemenea mini-eseu?

Va rog sa nu raspundeti daca nu stiti.
Multumesc!



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Vic04usea
1
E cam mult de scris aici. As putea sa-ti dau siteuri bune pe aceste teme si ceva din experienta mea.

Aproape la fiecare ora de romana am de comentat o opera lirica sau epica. Nu am am comentat opere pe temele propuse de tine dar am gasit informatie bine stucturata pe net. Daca aveam ceva de comentat, atunci aveam un compartiment in eseu unde asociam opera data cu una alta. Insa ma tin de cateva parametri:daca comentez o opera epica romana atunci o compar cu o alta opera obligatoriu epica si in romana. Asa si cu celea lirice. Deci ceea ce ai tu in vedere este un eseu comparativ. In care gasesti tangente dintre problema abordata in ambele opere, sau chiar unele elemente/motive la fel si in care tema e diferita. Am rascolit netul si am scris siteuri unde vei gasi ceea de ce ai nevoie (aici in imagine).

P.S. Daca mai apar intrebari scriemi in mesaje.
Anexe:

vlad2000: multumesc ptr raspuns!
Alte întrebări interesante