Limba română, întrebare adresată de toadercristina1, 8 ani în urmă

Salutttt
Am nevoie urgent in maxim o ora, de o compunere cu titlul "O zi din iarna " De minim 15 randuri , în care sa folositi : 7 pronume personale la diferite cazuri , persoane si forme .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
         ___________________ O zi de iarna ______________ 

   Stau si privesc profund cum ninge. Privesc cum norii au început să se cearnă în steluţe argintii iar in cateva secunde zăpada s-a aşternut ca o mantie albă şi strălucitoare. Priveam cum, copacii sunt ca nişte soldaţi muţi şi reci , cu zale de gheaţă. Priveam casele care parca s-ar fi transformat in munţii ca nişte uriaşi adormiţi sub omăt. Nu a durat mult timp iar afara s-au auzit rasete si glasurile suave ale copiilor care au iesit la zapada. Am iesit si eu. Priveam spre cer si puteam zari soarele care nu mai este darnic şi nu mai are putere.  Ne-am dat cu saniutele lasand in urma noastra dare care in cateva secunde au disarut. Am facut un om cu trupul de zapada, pe care l-am imbracat intr-un cojoc de iarna i-ar la gat i-am pus un fular. Nasul l-am facut din morcovi,ochii din carbuni iar gura din taciune. A fost o zi de iarna pe care nu o vom uita niciodata.
Răspuns de friendsforever16
2
Era o zi de iarna , cand bolta cerului senin radea cu lancrimi inghetate deasupra caselor imbracate cu mantie stralucitoare, potecile troienind fulgii de nea . De pe fereastra priveam jocul gingas al fulgilor de nea ce se abatea spre mine. De pe derdelus copii bucurosi pregatiti cu sanile si imbracati ca blana unui urs ce galopau ca niste smei. Ei obosisera dupa atata alergare incepand sa de- a o noua viata unui om de zapada. Se facuaera seara ,iar noi ne pregateam de culcare, cand eu am auzit o voce. Se auzea de afara . Am deschis usa si am inaintat cu pasi miciti pe gheata stralucitoare de nea , cand am vazut ca in fata mea Craiasa zapezii prelucra acest anotimp placut, era imbracata intr- o rochie albastra ce stralucea facut din neaua de zapada . Era cea mai frumoasa fata, ochii ei straluceau ca gheata la soare. Am intrebat- o , cu o sfiire tacuta:
- Tu esti cine cred eu ca esti?
- Valeu! m- ai vazut, trebuie sa plec, de fapt este un vis eu nu sunt reala.
- Nu- ti fa griji nu voi spune la nimeni. Promit.
- Atunci cred ca stii deja cine sunt eu.
- Da stiu
- In fiecare an vin si seara cand toata lumea adoarme vin si arunc o iarna grea , ceea ce unii oameni nu doresc. Acesta este harul meu asa ca eu sunt regina intregii zapezi.
- Ma bucur sa vad ca tu esti reala.
Cand deodata m- am trezit in patul meu, ma intrebam daca nu cumva a fost un vis. Dar sti ca nu a fost doar atat.
Sper ca te- am ajutat!
COROANA?
Alte întrebări interesante