Biologie, întrebare adresată de viotughin, 9 ani în urmă

ȘARPELE DE MARE CU CIOC-informati(nu de pe un site)


pisicutsa02: dar de unde noi sa stim informatia, daca sa nu de pe site
pisicutsa02: ??
viotughin: daca nu stiti nu raspundeti...
viotughin: daca voiam informatii luam direct de pe site...
pisicutsa02: nimeni n-o sa-ti raspunda... doar daca vor lua de pe internet
viotughin: ok....
pisicutsa02: dar ce tie nu-ti trebuie informatie sau altceva ?
viotughin: poi sunt prea putine pe site-uri si...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicoletaalexutza
1

Sarpele de mare cu cioc (Enhydrina schistosa)

Aici avem de-a face cu un sarpe care de milenii a ales sa traiasca in apele marilor si oceanelor, hranindu-se preponderant cu peste. Spre deosebire de rudele sale mitice, care atingeau 20-30 metri lungime, sarpele de mare cu cioc masoara o lungime maxima de doar 1,2 m, dar ucide cateva mii de oameni anual. De care va este mai frica?Infatisarea sa deosebit de placuta este in antiteza totala cu reputatia-i sumbra. Are un corp comprimat lateral pentru a inota mai bine, culoarea sa are diverse nuante de galben, verde si gri, dungate cu negru. Spre deosebire de serpii terestri, are ochii asezati in crestetul capului, orientati inainte, nu inspre lateral.
Toate ca toate, dar hai sa vedem care este caracterul acestui sarpe adaptat la zonele litorale. Aici avem surpriza sa descoperim o reptila extrem de agresiva pe care evolutia intr-un mediu cu mare, soare si caldura nu a imblanzit-o deloc. Cercetatorii ne spun ca este printre cei mai agresivi serpi din lume. Are o pereche de colti la fel de lungi precum cei de sarpe tigru, capabili sa perforeze fara probleme orice tip de costum de scafandru. De altfel, cu inzestrarea sa naturala fatala, sarpele de mare este responsabil de multe cazuri tragice in care a atacat fatal, neprovocat scafandri sau simpli inotatori. La fisa sa de prezentare mai trebuie amintit ca 90% dintre oamenii muscati de el nu au mai prins ziua urmatoare…Il intalnim in apele calde ale Oceanului Indian, din Golful Persic pana pe coastele Australiei. Naste 4-11 pui vii dupa o gestatie de 3-4 luni. Veninul sau are un pronuntat efect neurotoxic.

Asta am gasit in atlasul meu zoologic...


viotughin: multumesc mult!
viotughin: :)))
nicoletaalexutza: nu ai pentru ce ...sper sa-ti fie de folos... :)
viotughin: da...
viotughin: multumesc
nicoletaalexutza: :)
viotughin: chiar e foarte interesant...
nicoletaalexutza: da stiu ...
viotughin: ......
Răspuns de pisicutsa02
1
Traieste in apele calde ale Oceanului Indian, din Golful Persic, pana pe coastele Australiel. Este un sarpe deosebit de periculos, veninul sau fiind puternic neurotoxic. Ucide mii de oameni anual, ataca fara a fi provocat, scafandrii sau simpli inotatori. Decesul survine in cel mult 24 de ore. Are o lungime maxima de 1,2 metri, corpul lui fiind comprimat lateral pentru a inota mai bine.


viotughin: ................
Alte întrebări interesante