Scoateţi factorii de sub radical şi aduceţi expresia la o formă mai simplă... a) 0,4√12 - 0,9√27 + 1,3√75 b) -2√80 + √320 - 4√20 + √45 URGENT!! mulţumesc
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
6
-4√4*5+√9*5=-4√2 la patrat*5+√3 la patrat*5=-8√5+3√5=-5√5
Răspuns de
9
0,4√12-0,9√27+1,3√75=0,4(√3*4)-0,9(√9*3)+1,3(√25*3)=0,4*2*√3-0,9*3*√3+1,3*5√3=0,8√3-2,7√3+6,5√3=(0,8-2,7+6,5)√3=4,6√3
-2√80 + √320=-2(√16*5)+(√16*4*5)=-2*4√5+4*2√5=0
-4√20+√45=-4(√4*5)+(√9*5)=-4*2√5+3√5=-8√5+3√5=(-8+3)√5=-5√5
-2√80 + √320=-2(√16*5)+(√16*4*5)=-2*4√5+4*2√5=0
-4√20+√45=-4(√4*5)+(√9*5)=-4*2√5+3√5=-8√5+3√5=(-8+3)√5=-5√5
abrinza:
mulţumesc
Alte întrebări interesante
Studii sociale,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă