Franceza, întrebare adresată de vivienjazmin, 9 ani în urmă

scrie in cateva propoziti casa ta ideala in franceza . si traducerea va rog !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spidie
2

MA MAISON IDEALE

J'aimerais avoir une maison spacieuse, avec salon, séjour, cuisine séparée, salle de bain, deux ou trois chambres à coucher, un garage. J'aimerais avoir une pièce bibliothèque-bureau, où, après mon travail, je pourrais m’asseoir dans un fauteuil près de la cheminée, avec un bon livre dans mes mains. La maison sera accueillante, peinte en couleurs chaudes. Elle sera pleine des plantes vertes, si bénéfiques et si reposante à l’œil. Elle sera une maison écologique, avec des vitres encadrés directement sur le toit, pour plus de lumière, et bien isolée thermique, pour avoir une température agréable sans avoir besoin de beaucoup la chauffer. 
  Cette maison aura un beau jardin, avec des arbres fruitiers, des massifs floraux, des plantes aromatiques pour ma cuisine et des   plantes médicinales, sans parler d'un très pratique puits pour tout arroser.


Traducere :

Mi-ar place sa am o casa spatioasa, cu salon, sejur, bucatarie separata, sala de baie, doua sau trei dormitoare, un garaj. Mi-ar place sa am o incapere biblioteca- birou, unde, dupa munca, sa pot sa ma asez intr-un fotoliu aproape de semineu, cu o carte buna in mâini. Casa va fi primitoare, zugravite cu culori calde. Va fi plina de plante verzi, atât de benefice si odihnitoare la privit. Va fi o casa ecologica, cu geamuri incadrate direct in acoperis, pentru a avea mai multa lumina, si bine izolata termic, pentru a avea o temperatura agreabila fara sa fie nevoie de prea multa incalzire ( iarna). Aceasta casa va avea o gradina frumoasa, cu arbori fructiferi, cu aranjamente florale, cu plante aromatice pentru bucataria mea, si de plante medicinale, fara a mai vorbi de o fântâna foarte practica, pentru a uda totul. ( plantele si florile)



Alte întrebări interesante