Limba română, întrebare adresată de soDMr, 8 ani în urmă

Scrie, in zece enunțuri, un eseu pornind de la afirmația: Sănătatea este starea de armonie a corpului, minții și sufletului. Repere: exprimă-ți opinia; prezintă argumente; explică ideea afirmației; folosește un exemplu; formulează o concluzie.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
7

Răspuns:

„Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate nu este nimic”, a spus înțeleptul Socrate.

O sănătate bună este un mod de viață. Se crede că tot ceea ce face o persoană, într-un fel sau altul, afectează starea sănătății sale.  

Corpul nostru comunică foarte bine cu mintea și emoțiile. Atunci când suntem bolnavi, nu doar corpul nostru suferă, ci și mintea și sufletul. Vinercarea înseamnă să pui în armonie legătura dintre minte, suflet și corp.

Parerea mea este ca fiecare persoană a întâmpinat cel puțin o dată probleme de sănătate. Stresul, termenele limită, grijile, fuga zilnică, așteptările celorlalți, obiectivele care nu se mai împlinesc… toate acestea ne deconectează  de la starea de armonie a corpului, de la puritatea emoțiilor și a gândurilor frumoase,  și de la relațiile armonioase care ne leagă de cei dragi.

In concluzie  este mai bine să ne protejam de diferite boli  menținând un stil de viață sănătos. Sănătatea trebuie protejată de la o vârstă fragedă și amintiți-vă că nu vom mai avea o a doua șansă la viață.

Sănătatea umană nu este doar importantă, ci este baza întregii vieți. O persoană cu o sănătate bună si o armonie a corpului, mintii si sufletului este puternică, atractivă, fericită.

Explicație:

Alte întrebări interesante