Limba română, întrebare adresată de vetutame, 9 ani în urmă

Scrie o compunere cu inceputul: Este o dimineata frumoasa de primavara. Pe balta se joaca o lumina aurie. Doua berze calca usor, spargand oglinda apei. Amandoua zăresc în acelasi timp o broscuta verde, mica si tare speriată.
La care sa adaugati si urmatoarele propozitii: Cearta dintre doua berze. Broscuta s-a facut nevăzută. Cand doi se cearta, al treilea castiga.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de WinterButterfly
4
În timp ce berzele se uitau la ea,broscuța s-a făcut nevazuta. Berzele,nedumerita de cele întâmplate se uitau una la alta parcă inrrebandu-se din priviri:Unde a dispărut mica creatura? Când deodată,una din berze(poți sa îi dai tu un nume berzei) simți o durere pe piciorul drept. -Nu mă mai calcă pe picior! -Dar nici nu te-am atins! -Mincinoas-o! Și a doua bara începu so o lovească și sa o calce pe prima barza. Cearta dintre doua verze,este chiar amuzanta,pana vine broscuțe și se baga și ea. Toate trei necuvântătoarele se băteau mai ceva ca la circ. Au trecut câteva zile e la cearta fără sens,provocată de broscuța,și berzele nu își mai vorbeau. Astăzi,cele doua berze văzură Multă mâncare int-o parte a pădurii. Au alergat amândouă încercând sa se depășească,iar când au ajuns,amândouă în același timp,a început cearta. Cat timp ele se certau,o alta barza a apărut și a mâncat toată mâncarea găsită e cele doua certăreți. Cum se spune:Când doi se cearta,al treilea câștiga!

WinterButterfly: Scuze pentru greșeli,am autocorector și încă nu am învățat cum sa îl dezactivez!
Răspuns de madaea
3
...... dar dintr-o data berzele incep da se certe intruna si intruna fiinca lacul se parea ca nu era suficent de mare pentru a bea apa amandoua din ele .. vine o broscuta si le intreaba de ce se cearta.. berzele ia raspuns ca nu le ajung apa .. dar pana la urma sau uitat una la alta si au inceput sa se certe care dintre ele sa manance broasca cat se certare broasca se vazuse disparuta o cautara cat o cautara dar a fost prea tarziu .. broscuta a fost mancata de ata barza .. stii cum se spune al treilea castiga

vetutame: Pacat ca nu prea te descurci cu gramatica.
madaea: descurcate tu mai bine -|-
Alte întrebări interesante