Limba română, întrebare adresată de BeastyPlays, 8 ani în urmă

Scrie o compunere cu ortogramele s-a, sa, s-au, sau, într-o, dintr-o, intr-un, dintr-un, m-am, mi-am, mi-ai, ți-ai, ți-am. Dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de orixada11
3
|S-a| terminat si vacanta... Scoala a reinceput, o data cu trezirea dimineata in cazul unor copii, iar in celalalt caz, se trezesc târziu.
Acum vreau sa clarific un lucru. |Intr-un| program ca acesta, cu trezitul tarziu si plecarea la școală, e mai greu sa te organizezi in timpul pe care il ai. |Mi-am| facut o idee despre asta... Având (aici vorbesc cu tine, persoana care are nevoie de aceasta compunere. In caz ca tu chiar incepi scoala de la 12 poti zice "Având", dar daca nu, te poti exprima astfel:"Având respectivii copii...". DEPINDE) programul școlar de la 12, inseamna ca va trebuii sa vin acasa la ora 7...ce nu este prra bine din punct de vedere al nivelului de energie pe care il avem. Nu ne-am putea fave temele la ora aceea. Bine... Putem dar ne vom culca tarziu, si nu vom fi odihniti destul pentru a continua restul temelor, deoarece nu le poti face pe toate seara.


ACUM AS VREA SA CONTINUI
TU
COMPUNEREA
PRIN A POVESTII CEVA DIN ANII TRECUTI CARE T-IA PLACUT SI AI VREA SA SE REPETE SI IN NOUL AN.
AS VREA SA SCHIMBI FRUMOS SUBIECTUL, GEN: "Bun, lasand treaba asta la o parte, hai sa vorbin putin si despre......"

SUCCES!

orixada11: nu uita sa folosesti ortogtamele! scuze pentru greselile gramatica (tastatura)
Alte întrebări interesante