Limba română, întrebare adresată de riri20083, 8 ani în urmă

scrie o compunere cu titlul O zi din viata unei plante urmand planul dat omul are nevoie de plante omul ingrijeste plantele unele plante fac viata omului mai frumoasa plantele sunt prietenele omului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AngelcaAndreea
112
O zi din viata unei plante , incepe deobicei la ora 7.Atunci , omul , ar trebui sa vina sa ii dea apa ,si sa o duca undeva la soare.Plantele sunt tare importante pentru om , deoarece el are nevoie de plante.Oamenii au nevoie de plante , in primul rand , pentru a ne da oxigen , pentru a ne infrumusetii imprejurarile si posibil sa ne salveze viata.Omul ,normal ingrijeste plantele udandule de 3 ori pe zi , punandule undeva unde sa nu fie nici soare nici intuneric si avand grija de ele.Plantele pot face viata omului mai frumoasa prin frumoasele peisaje cu ele , mirosul lor ademenitor si culorile lor multicolore.Daca stam sa ne gandim , plantele sunt prietenii oamenilor , deoarece ele ne ajuta cu multe lucruri de care fara noi nu am putea traii.Concluzie -Omul are nevoie de plante , omul ingrijeste plantele , unele plante fac viata omului mai frumoasa si ca plantele sunt prietenele oamenilor.
Răspuns de Dariamovileanu
21
A fost o data o fetita,careia ii placeau foarte mult florile si deaceea le planta si le ingtijea cu dragoste. Dar din pacate fetiat nu avea parte de ele: ba se ofileau, ba nu cresteau.
Si asa se facu ca dupa multi ani de munca s-a saturat si a pornit in cautarea unui vrajitor. Dupa 3 zile de mers pe jos fetita a dat de un castel facut din diamnante si a intrat inauntru strigand:
- Buna, este cineva aici?
- Ce vrei si ce cauti?raspunse o voce pitigaiata din spatele unei perdele.
- Am venit sa il caut pe Vrajitorul Florilor.
Apoi isi facu aparitia un pitic cu barba lunga pana la genunchi si ochi verzi care ii zise cu voce blanda:
- Pai atunci ai venit la cine trebuia.
- Dumneavoastra sunteti Vrajitorul Florilor?
- Sigur ca eu sunt. Nu par a fi?zise vrajitorum putin suparat.
- Ba da dar... nu v-am vazut niciodata.
Insa vrajitorul nu mai zise nimic ci se indrepta spre un cazann mare din aptopiere.
- Pot sa va spun motivul pentru care sunt aici?intreba fetita sfioasa.
- Sigur!
- Am venit pentru a va cere o vraja sau ceva de genu pentru a nu m-i se mai ofili florile.
Dupa ce Vrajitorul Florilor se indeparta de cazan, se apropie de o biblioteca si incepu sa citeasca o anume carte.
Fetita uimita de ce-i vedeau ochii se plimba ptin incapere. Dar dupa ceva timp vrajitorul o chema langa el si ii zise:
- Draga mea, eu, si nimeni altcineva nu te poate ajuta. Dar in schim iti pot da o oglinda magica in care poti vedea si mirosi orice floare, daca ii zici sa ti-o arate.
- Bine ma multumesc si cu ea.zise fata putin cam trista.
Asa ca vrajitorul se duse intr-o alta camera si ii aduse oglinada magica. Duap ce ii multumi fetita pleca acasa cat de cat fericita.
Alte întrebări interesante