Limba română, întrebare adresată de surmeib, 8 ani în urmă

scrie o compunere cu urmatoarele expresii:copaci de zahar (se poate si la plural),norii au inceput sa se cearna in stelute argintii,zapada s-a asternut ca o mantie alba si stralucitoare,inima de gheata,craiasa zapezii,camp de cristal.va rog dau coroana si 5 stele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kurbagaperson
2

Răspuns:

  Este prima zi de iarna, iar norii au inceput sa se cearna in stelute argintii. Zapada s-a asternut ca o mantie alba si stralucitoare. Chiar daca este frig, afara se zaresc o multime de copii pe un camp de cristal, asteptand sa o vada pe craiasa zapezii.

  Ei au asteptat multa vreme, dar si-au dat seama ca aceasta are o inima de gheata si ca nu-si va arata chipul prea curand. Copii voiau sa plece acasa, dar printr-o minune au aparut niste copaci de zahar de toate marimile. Acestia nu isi dadusera seama ca minunea era creata de creiasa zapeziilor si ca aceasta urma sa-si faca aparitia in scurt timp.

 Cand copii mergeau catre casa, in fata lor a aparut o lumina puternica, iar din aceasta isi facuse aparitia craiasa zapezii. Avea o privire dura, dar aceasta nu avea planuri rele si le-a spus copiilor sa fuga cat mai repede acasa, pentru ca va urma o furtuna cu bulgari de zapada si era periculos ca un copil sa stea afara pe timpul furtunii. Copii erau speriati, dar in acelasi timp erau uimiti de frumusetea craiesei. Acestia au inceput sa fuga, dar mereu se uita unul dintre ei in urma, pentru a se asigura ca craiasa zapezii inca mai este la locul in care au intalnit-o.

  Dupa ce au ajuns acasa, acestia au inceput sa vorbeasca cu parintiilor depre ce se intamplase afara, dar era evident ca acestia nu au fost crezurti.

            coroana???

Alte întrebări interesante