Limba română, întrebare adresată de alicia2000, 9 ani în urmă

scrie o compunere de 10 ~ 15 randuri in care sa relatezi o intamplare petrecuta in timpul unei competitii sportive folosind 3 numerale cardinale si 3 numerale ordinale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andy20001
109
Ma aflam in primul rand, ca spectator, la competita sportiva "100 de metri garduri". S-a dat startul si toti alergatorii prindeau viteza cu fiecare secunda!
Sariturile inalte si viteza constanta ma faceau sa fiu foarte atent la fiecare miscare a lor. Atunci cand ma uit la ei, pare o treaba usoara, dar sunt perfect constient de efortul pe care il depun acestia, de orele de antrenament si de dieta pe care trebuie sa o respecte.
Absorbit de felul in care alergau, l-am obsrervat si pe cel din urma competitor, care si-a cam pierdut din elanul de inceput. Am realizat imediat ca ceva nu e inregula.
Pe cand am incercat sa atrag atentia cuiva asupra alergatorului, acesta a facut o saritura gresita, a lovit gardul si a cazut, dar fara sa se raneasca foarte grav. Problema a fost imsa ca, acesta nu s-a mai ridicat.
Doctorii au sosit imediat la locul faptei, l-au luat pe concurent si l-au pua pe o targa, pentru a-l duce la ambulanta. Toate cele intamplate au aparut ziua urmatoare la stiri si in ziare. Am fost socat sa vad ca acest alergator avea probleme grave in ziua aceea, iar puterile l-au lasat!
Din cate am inteles, "Competitorul cu numarul cinci", cum l-am numit eu, era chiar fratele celui ce a terminat primul cursa. Cei doi frati sunt bine cunoscuti pentru performanta lor in aceste competitii, terminand de fiecare data pe primul, repesctiv al doilea loc.
Acesta a fost cu siguranta un mare soc pentru familia lor si nu cred ca ii vom mai revedea curand pe cei doi la vreo astfel de competitie, sau, cel putin, nu impreuma!

alicia2000: ms
Alte întrebări interesante