Limba română, întrebare adresată de Ssynapses123, 8 ani în urmă

Scrie o compunere de cel puțin20 rânduriîn care să prezințio întâmplare petrecută în continuarea fragmentului dat. Dă un titlu sugestiv compunerii tale. În redactare, vei avea în vedere următoarele aspecte: -adecvarea conţinutului la cerinţa formulată; -îmbinarea naraţiuniila persoana a III-a cu descrierea; -folosirea a cel puţin cinci expresii deosebite; -respectarea părţilor unei compuneri; -încadrarea în limita de spaţiu indicată.


Ssynapses123: Spectacolul se încheiase, însă copilulnu se îndura să plece. Se apropiase binișorde mica scenă pe care scamatorul zăbovea. Punea pe rând, în sacul fermecat, bagheta argintie din caremai-nainte scosese o eșarfăpurpurie, apoi pachetul magic cu cărțide joc care, la o fluturare a mâinii, se prefăcea în rotocol de fum, cutia mov de unde elivise întâi un porumbel, apoi un
Ssynapses123: iepuraș, iar la sfârșito mică dansatoare. Lumea din jur se tot rărise, atrasă de miresmele îmbietoare venind de la tarabele cu bunătății multicolore (...). În clipa încare bătrânul se pregăteasă-șiscoată mantia lucitoare, copilul spuse încet, mai mult ca pentru sine: –Aș vrea șieu să întreb ceva... Deșivorbise doar în șoaptă, pe zgomotul de
Ssynapses123: fond tot mai năvalnic, ca prin minune, scamatorul îl auzi șise întoarse către el c-un zâmbet: –Ochi și urechi sunt numai pentru tine. Ce-ți dorești? Copilul bâigui c-un nod în gât: –Mi-ar trebui numaidecât un prieten... însă un prieten nevăzut,pe care numai eu să-l știu și să îl chem când mă simt singur.
Ssynapses123: acesta este textul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de borsgabriella1331
2

Răspuns:

PĂDUREA

Astăzi este o zi însorită, iar încă de dimineață m-a salutat un cer senin de pe care norii lipsesc cu desăvârșire. Așadar, am decis că ar fi păcat să nu profit de frumusețea zilei și am pornit la plimbare prin pădurea din apropierea orașului.

Odată ieșită de sub constrângerea aglomerărilor de beton, am făcut cunoștință cu o altă lume. De îndată ce am dat cu ochii de peisajul minunat în cadrul căruia urma să-mi petrec cele câteva ore de relaxare, m-am simțit entuziasmată, dar și liniștită, ca și când un calm universal ar fi pus stăpânire pe mine. Ca și când cortinele verzi ale copacilor s-ar fi dat în lături pentru a mă lăsa să pătrund în adâncurile pădurii, noi frumuseți se iveau la tot pasul. Am cules câteva mure , iar apoi m-am plimbat și am dat peste câte ciuperci .

Ajuns acasă m-am pus la somn , iar a doua zi mă aștepta cu nerăbdare .


Ssynapses123: multumesc!
Alte întrebări interesante