Limba română, întrebare adresată de cr763, 8 ani în urmă

Scrie o compunere despre iubire​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
4

Răspuns:

Iubirea este sentimentul fără de care viața, în percepția unanimă și actuală nu poate exista.

Iubirea este descoperită din frageda existență embrionară, atunci când ia naștere viitoarea ființă. Fără sentimentul acesta nu se poate dezvolta nimic.

Ulterior, după încheierea ciclului de dezvoltare ființa este expulzată în ceea ce va reprezenta viața, dar același sentiment conduce la dezvoltarea și devenirea sa. Înconjurată de iubire, ființa poate crește în siguranță și se poate dezvolta armonios, conștientizând sentimentul în familie. Odată cu dezvoltarea se lărgește și cercul familial, cercul cunoscuților, se leagă prietenii. Este momentul în care iubirea primită să fie împărtășită cu ceilalți. Iubirea pentru frați, bunici, unchi, mătuși se extinde către prieteni. O ființă, în copilărie este mânată de iubire spre a dezvolta o prietenie, astfel încât chiar dacă nu sunt conștientizate valorile prieteniei, sentimentul este suficient.

Apoi, în adolescență apar, timide, fără explicații și fără vreo atenționare, sentimente de iubire pentru o singură și anumită persoană care, pare apropiată de felul de a fi al celui care iubește. Ulterior, iubirea, așa cum e percepută în adolescență, se poate ușor muta către altă persoană, tocmai pentru că ființa, încă în plină dezvoltare nu deține suficientă experiență pentru a cunoaște pe celălalt în profunzime.

Toate aceste experiențe pregătesc ființa pentru iubirea stabilă, iubirea necondiționată, fără așteptări pentru ca ulterior ființa să fie pregătită complet și complex pentru a fi capabilă să transmită mai departe iubirea, unei noi ființe.

Apoi iubirea se transformă, crește, se maturizează, astfel încât poate fi așezată, precum iubirea bunicilor pentru nepoții lor, copiii copiilor lor.

Iubirea, în unicitatea sa, este sentimentul ce oferă capacitatea de a renunța la sine, de a lăsa locul primordial celui către care se îndreaptă iubirea.

Iubirea, sentimentul cu cea mai mare forță, ce oferă celui ce o nutreste cea mai mare capacitate de transformare.

Răspuns de MiniGeniu58
4
Iubire

Iubirea este un sentiment atat de nedescris.Poate fi iubirea aceea de un lucru,de un pret,aceea de animale,de familie sau de viata.
Insa iubirea nu e doar atat.Este asemenea unei flori care sta intr-o cupa,care nu se ofileste niciodata.
Ah!Dar daca toti ar avea parte de iubire oare lumea ar fi asa?Iubirea poarta un razboi nesfarsit,in care,din pacate ura invinge.
Insa locul in care gasim iubire este inima mamei.Iubire pura,adevarata,care si-ar da sufletul pentru tine.
Da'mama....Mama,tata,frate,sora,familie,singurele persoane pe care le iubesc!...
Caci o floare pura a iubirii infloreste doar in sufletul persoanelor pure.
Alte întrebări interesante