Limba română, întrebare adresată de bidualexandra2010, 8 ani în urmă

Scrie o compunere despre Pădurea Letea, cea mai veche rezervație naturală din România, cu scopul de a informa cititorii despre acest loc minunat. Compunerea trebuie să aibă 10-12 rânduri.
VĂ ROG REPEDE! DAU COROANĂ!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeabuian2
47

Răspuns:

Pădurea Letea este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei Ia IUCN (rezervație naturală strictă), situată în județul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei Rosetti. Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România. Ea este și cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.

Ea începe din nordul satului Letea și se întinde pe suprafață de 5246,8 ha, din care 2.825 ha intră în categoria zonelor strict protejate și a fost în atenția oamenilor de știință încă din anul 1930, când a fost pusă sub ocrotire.

Din anul 1938, o suprafață de aproape 500 ha a fost declarată Rezervație naturală, în zona cunoscută sub numele de „Hasmacul Mare”.

Această pădure virgină este afectată de cei aproximativ 2000 de cai abandonați de localnici.Aceștia au fost subiectul filmului documentar Caii sălbatici din Delta Dunării.


rususabyna: va rog imi trebuie maine la școală
aurabanana: ha=hectare
rususabyna: se scrie hg
rususabyna: a acum am inteles
rususabyna: ms
marincaluca06: cine crezi ca scrie atat pt o tema amărâtă
rususabyna: tu
rususabyna: si noi restu
rususabyna: ca sa fim deștepții
Alte întrebări interesante