Limba română, întrebare adresată de cretumihnea88, 8 ani în urmă

Scrie o compunere gramaticala in care sa integrezi forme ale pronumelor si a adjectivelor pronominale. Maxim 1 pagina de caiet mic.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de necontenit
2
Primăvara ,,acesta" a venit târziu. Acum, nu e ,,nici un" nir pe cer. Ne bucurăm de zile frumoase si senine.
Vremea ,,aceea" urâtă si friguroasă a trecut.
Astăzi merg in parcul din partea ,,cealaltă " a orașului împreună cu sora ,,mea" si,, alți " copii.
E un parc mare ,cu multă verdeață, locuri de joacă și flori minunate pe ,,aceleași" alei. ,,Unii" sunt bătrâni si înalți, ,,alții " arbori sunt puieți tineri.
Ne bucurăm de frumusețea ,,acestui" loc, ,,a cărui" faimă a trecut din om în om , prin sufletul,,acelora" care ,,l"-au îndrăgit.
In parc sunt numeroase alei ,dar cea mai frumoasă e aleea principală. De o parte si de ,,cealaltă ", ,, ea" are pe margini plantați tei și si arbuști de liliac si iasomie. E foarte apreciată pentru frumusetea, ,,sa" deosebită.
M-am plimbat cu rolele, am ascultat ,,acel" ciripit frumos de păsărele, am stat si am discutat pe locul ,,nostru" drag , o bancă mărginită de multe straturi de lalele si ,,alte" flori de primăvară.
A fost o zi minunată in care ,,însuși" soarele ne-a zâmbit!
(aceasta/adj. pron.demonstrativ de apropiere; ,,nici un"-,adj.pron.negativ; ,,aceea"- adj.pronominal demonstrativ de depărtare; ,,cealaltă "- adj pron.demontrativ de depărtare; ,,mea" -adj. pronominal posesiv; ,,alți"-adjectiv pronominal nehotărât;
,,aceeași"-adj.pronominal demonstrativ de identitate; ,,unii"- adj. pron. nehotărât;,,alții "-pronume nehotărât; ,,acestui"- adj pron.demonstrativ de apropiere; ,,a cărui"- adj.pronominal negativ; ,,acelora"-adj pronominal demonstrativ de depărtare; ,,l-" - pronume personal,forma neaccentuată, pers aIII-a sg; ,,cealaltă "-adjectiv demonstrativ de depărtare; ,,ea"- pronume personal, pers aIII-a sg; ,,sa"-adj pron.posesiv; ,,acel"-adj.pron.demonstrativ de depărtare; ,,alte"-adj.pron.nehotărât; ,,însuși"-adj.pronominal de intarire

necontenit: La propoziția cu unii ,,copaci,"am omis sa trec ,,copaci" scrie tu că așa, ,, unii"-e pronume
necontenit: Unii copaci sunt înalți si bătrâni, altii sunt puieți tineri.Așa e corect scris - corectează tu!
cretumihnea88: Nu trebuia sa mai analizezi, mersi mult
Alte întrebări interesante